Mancare de post - tocanita de cartofi cu ardei copt

de alilianaa in Mancaruri de post, 8 Aug 2015 | 30852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi mai mari
  • 3 cepe rosii
  • 4-5 rosii
  • o crenguta de cimbru
  • o legatura de patrunjel
  • sare, piper dupa gust
  • 7-8 ardei copti capia
  • 3-4 graunti de usturoi
  • 7-8 linguri ulei
  • un morcov
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post - tocanita de cartofi cu ardei copt:

Cartofii, ceapa, morcovul ( eu am avut pus de la congelator) de curata, spala si toaca. Patrunjelul si cimbrul se spala si se pun la scurs.  Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se zdrobeste. Rosiile se spala, se curata de coaja si cotoare si se taie cubulete.

Ardeii au fost copti pe gratar. I-am curatat, spalat, pus la scurs si tocat fasii subtiri, pe lung. 

Intr-o cratita punem ulei la incins, dupa care punem ceapa si morcovul, sare, piper, cimbru si lasam sa se caleasca pana ce ceapa devine translucida. Adaugam cartofii taiati cubulete, amestecam si completam cu apa cat sa acopere cartofii. Punem capacul la oala si lasam la fiert cca 20 minute. Separat, intr-o tigaie punem putin ulei la incins, adaugam usturoiul zdrobit, rosiile taiate cubulete si lasam la fiert pana ce va rezulta un sos usor scazut. Adaugam ardeiul copt si amestecam. Mai lasam la fiert cca 7-8 minute.

Preparatul din tigaie va fi adaugat cartofilor. Amestecam usor sa nu se zobeasca cartofii si mai lasam la fiert 5-7 minute. Potrivim cu sare, piper daca mai este nevoie. Adaugam patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post - tocanita de cartofi cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci in sos de rosii picant - de post