Prajitura cu foi si crema de gris cu lamaie (de post)

de alilianaa in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 41525 vizualizari

 

Este una din prajiturile nostre preferate in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • o ceasca jumatate de ulei ( cca 150 g)
  • o ceasca jumatate de apa
  • un varf de bicarbonat de sodium alimentar
  • cateva picaturi de lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • o jumatate de lingura de margarina
  • o lingura faina
  • Crema de gris:
  • 1 l apa, un praf de sare,
  • 15 linguri zahar,
  • cca 400 g gris,
  • un pachet de margarina Rama,
  • zeama de la doua lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de gris cu lamaie (de post):

Intr-un bol se amesteca uleiul cu faina si un praf de sare, se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se adauga faina in ploaie. Se amesteca pentru inceput cu un tel, cand aluatul s-a ingrosat, se transfera pe planseta si se framanta cu mana. Trebuie sa rezulte un aluat omogen, nelipicios. Se pune la rece cca 20 minute.

Separat se amesteca margarina cu faina si se lasa de-o parte.

Se scoate aluatul de la frigider, se intinde  bine si se unge cu compozitia cu margarina, se impatureste si se intinde din nou. Se repeta procedeul de mai multe ori, impaturirea fiind de fiecare data in alt mod.

Din acest aluat se fac trei foi care se coc pe dosul tavii.

Crema: apa se pune la fiert cu un praf de sare si cu zaharul. Cand clocoteste se adauga grisul in ploaie si se amesteca continuu. Se scoate telul si se amesteca in continuare cu o lingura de lemn. Se pune zeama de lamaie. Se gusta, daca mai are nevoie de zahar se adauga. Cand este gata se da de-o parte. Margarina se freaca putin si se adauga compozitiei de gris lingura cu lingura pana la omogenizare completa. 

Asamblare: peste prima foaie se pune prima jumatate din compozitia de crema, se aseaza a doua foaie, crema si ultima foaie. Se lasa peste noapte la rece. Se pudreaza cand este servita.

 

 

TIPS-URI

1

se foloseste aceeasi ceasca/masura pentru partea lichida a foilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de gris cu lamaie (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba si visine