Multumesc Timea :-*.... am tras cu ochiul, am combinat si a iesit o prajitura delicioasa.
Blat:
6 oua,
150 g zahar,
4 linguri apa,
150 ml ulei,
150 g nuca,
160 g faina,
un varf de lingurita de sare,
un plic praf de copt
Crema ganache:
280 g ciocolata amaruie,
250 ml smantana pentru frisca ( Dorna, grasime 35%),
doua linguri zahar pudra
Ornat:
ciocolata rasa
krantz ( 5 linguri zahar si 4 linguri de nuca)
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul adaugat lingura cu lingura. Se adauga apa, se omogenizeaza compozitia. Se adauga galbenusurile si uleiul putin cate putin si se continua mixarea. La final se adauga faina si nuca. Se amesteca cu o lingura de lemn/spatula de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara. Se pune compozitia si se pune la copt in cuptorul preincalzit pentru 25 minute, foc mediu. Se face testul scobitorii.Cand este gata, blatul se da la rece.
Crema ganache: smantana se pune la foc impreuna cu ciocolata rupta in bucati si zaharul. Se lasa, amestecandu-se continuu, pana ajunge la punctul de fierbere. Se pune la rece cateva ore. Eu am lasat-o putin la rece dupa care am racit-o in congelator vreo ora. Dupa care se ia se mixeaza bine pana devine o crema pufoasa.
Krantz: intr-o cratita se pune la caramelizat zaharul. Atentie sa nu se arda! Cand zaharul devine o masa lichida se adauga nuca. Compozitia se pune pe o foaie de hatie de copt. Atentie la abur! Se lasa la racit dupa care se pizeaza.
Asamblare: peste blatul cu nuca am asezat crema, peste crema ciocolata razuita si krantzul.