alice_ciobanu

1

Bucataras
incepator

Iasi

Bucataras din 03.03.2011

RETETE184
PRIETENI121
Retete

Ciuperci in aluat

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2011

Ciupercile au fost spălate şi curăţate. Unele dintre ele , care au fost mai mari..au ramas fara codite :)) Din ou, lapte, făină, delikat şi trei linguri de uleiam făcut un aluat ca la clătite, de consistenţă ceva mai groasă. Am luat apoi fiecare ciupercă, am trecut-o bine prin...

Pulpe de pui cu morcov si busuioc

In Pui la 20 Mai 2011

Într-o tavă se pune un strat de rondele de morcov, după care se aranjează pulpele de pui, apoi se pun printre ele usturoi tăiat şi restul rondelelor de morcov, apoi se presară condimentele, mult busuioc, delikat şi se stropeste cu ulei de măsline. Se toarnă apoi un pahar de vin...

Chec cu inimioare

In Prajituri la 20 Mai 2011

Aşaaa....am separat ouăle, iar albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare şi apoi am adăugat , treptat şi zahărul, mixând în continuare. Gălbenuşurile le-am mixat cu uleiul. Crema de vanilie am amestecat-o cu laptele, turnat încet, ca să nu se facă cocoloaşe....

Pulpe de iepure cu bere

In Mancaruri cu carne la 19 Mai 2011

 Pulpele de iepure se spală bine şi se pun, pentru câteva ore într-un baiţ (sau marinată, după unii). Baiţul îl facem din puţin ulei de măsline, cimbru, boabe de piper, boabe de enibahar strivite,  sare, frunze de dafin. Cu acesta frecăm bine pulpele de iepure...

Clătite cu dulceaţă de cireşe

In Prajituri la 17 Mai 2011

Poate-mi fac timp data viitoare să postez şi o reţetă clasică de clătite. Eu o fac pe aceea din cartea doamnei Jurcovan (de bază în orice casă ce are chiar şi o mini-bucătărie). Anyway....clatitele mele le-am umplut cu dulceaţă de cireşe albe, din cireşul bătrân ce...

Savarine

In Prajituri la 16 Mai 2011

Aşa....deci am trecut la fabricarea savarinelor.... Am separat ouăle, iar gălbenuşurile le-am frecat cu 3 linguri de zahăr, până au căpătat o consisteţă spumoasă, cremoasă mai bine spus. Albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare, după care am adăugat 3 linguri de...

Ficat de porc împăturit

In Ficat la 16 Mai 2011

Ficatul de porc după ce l-am curăţat, spălat...l-am ţinut câteva ore în lapte dulce. Apoi l-am tăiat în bucăţi potrivite pe care le-am aruncat în ulei încins în care am călit o ceapă mărunţită. L-am învârtit în ulei pe toate...

Amandina (2)

In Prajituri la 9 Mai 2011

Blatul l-am preparat aşa: am separat albuşurile de gălbenuş şi le-am bătut spumă tare. Am adăugat apoi zahărul şi am mixat continuu. Gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul şi esenţa de rom şi apoi le-am pus peste albuşuri amestecând continuu. Făina am amestecat-o cu cacao...

Degetele din ficatel si slaninuta

In Ficat la 7 Mai 2011

  Am spălat ficăţeii de pui, după care i-am curăţat. Apoi am luat câte o bucăţică de ficat şi am învelit-o, rulând-o într-o feliuţă subţire de slăninuţă. Normal se foloseşte bacon, dar nouă ne plac foarte tare cu slăninuţă, şi dacă se...

Tartă cu costiţă şi spanac

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2011

Am făcut aluatul de tartă amestecând făina cu sarea, oul, laptele şi untul rece,... l-am framântat bine şi am obţinut o cocă pe care am dat-o la rece cam 30 de minute.   Între timp am călit o ceapă în nişte ulei, apoi am tăiat potrivit nişte costiţă...

Amandine

In Prajituri la 3 Mai 2011

Blatul l-am preparat astfel: .... am separat albuşurile de gălbenuşuri şi le-am bătut spumă, apoi am adăugat treptat zahărul tos şi am mixat în continuare, adăugând şi apa rece. Apoi am adăugat gălbenuşurile şi am mixat. Făina am amestecat-o cu cacaua şi cu praful de...

Cozonac cu nucă şi rahat

In Dulciuri la 2 Mai 2011

Drojdia se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi se amestecă cu 50 ml lapte călduţ şi puţină făină. Am obţinut în felul aceste maiaua, pe care o lăsăm puţin la crescut, la loc călduţ. Apoi punem în cuva maşinii de pâine... maiaua, ouăle...

Cighir în prapur

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2011

   Ficatul de porc l-am spălat şi l-am ţinut în lapte crud, cam o oră. Apoi l-am tăiat în bucăţi potrivite şi l-am pus la fiert.   Splina, inima şi limba de vită le-am pus la fiert, separat, în oala minune cam o oră. De regulă limba este fiartă...

Reteta de salată Boeuf adaptata - varianta cu piept de pui

In Salate la 30 Apr 2011

Cum se prepara Reteta de salată Boeuf adaptata - varianta cu piept de pui Cartofii, morcovul şi pătrunjelul rădăcină, se spală foarte bine, şi apoi se pun în coajă la fiert. Sunt fierţi când furculiţa întră cu uşurinţă, dar mijlocul se simte puţin tare. Se...

Friptură de porc la tavă

In Porc la 28 Apr 2011

Tăiem carnea în felii potrivite şi le aşezăm în tava de aragaz, sau tava specială pentru fripturi. Peste carne punem un sos din ulei, vin, roşiile tocate mărunt, usturoiul tocat mărunt cu cuţitul, mărar şi o jumătate de lingură de delikat. Pentru a putea acoperi carnea...

Aripi de raţă cu varză

In Rata la 20 Apr 2011

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea de varză cu carne. Se pune la fiert separat. Când varza este fiartă şi carnea de raţă de asemenea... le-am pus într-un vas de lut, în care, de obicei fierb...

Cighir a la "Ciobeni"

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2011

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul se taie pe lung şi se spală foarte bine, lăsând să pătrundă apa rece prin canale. Se va fierbe apoi separat cu o lingură de oţet. Celelalte măruntaie se vor pune la fiert...

Ciulama de pui

In Pui la 19 Apr 2011

Se curăţă morcovul, ceapa, pătrunjelul şi ţelina şi se pun la fiert împreună cu carnea. Eu folosind carne de pui de ţară, am fiert-o mai întâi la oala cu presiune cam 30-40 minute după care am continuat să o fierb cu zarzavatul, înca vreo 30 de minute....

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2011

Se iau ciupercile şi se curăţă, după care se spală bine cu apă rece. Li se vor tăia codiţele, care se vor toca mărunt. La fel se va proceda şi cu ceapa, adică se va toca şi aceasta mărunţel. Într-o tigaie, încinsă în prealabil cu ulei de floarea soarelui, se...

Clisă friptă şi pită picurată

In Porc la 19 Apr 2011

Se face mai întâi un foc în aer liber, se pregăteşte frumos împrejmuit, adică vatră, pentru a nu se da foc la mirişte, pădure, sau ce verdeaţă mai e prin preajmă.   Slănina se crestează în cîteva locuri până aproape de şorici şi apoi...

Ciocolată de casă

In Dulciuri la 19 Apr 2011

Se pune la fiert zahărul cu apa şi se lasă la fiert cât mai mult, până când totul devine de consistenţa unei miere de albine ceva spre zaharisire. Se verifică consistenţa acesteia cu ajutorul unei linguriţe. Separat topiţi untul şi lăsaţi-l la răcit....

Fatteh-Vita adaptat

In Vita la 15 Apr 2011

Se fierbe orezul basmati conform metodei clasice pe care o găsiţi, de regulă scrisă pe fiecare pungă de orez sau aici . Carnea tocată se pune la rumenit într-un ceaun cu puţină apă, condimente tarhon, delikat, boia de ardei dulce şi se lasă la făcut cam 20 minute....

Chicken Fingers - (sau Piept de pui pane a la Ciobeni)

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2011

Pieptul de pui curăţat de piele şi dezosat se taie feliuţe de 1cm grosime. Am zbătut bine un ou în care am pus puţin delikat, apoi am amestecat bine cu puţină făină până compoziţia a căpătat aspectul unei smântâni groase. Apoi am luat fiecare feliuţă de...

Musaca de cartofi

In Porc la 13 Apr 2011

Se căleşte o ceapă tăiată cubuleţe în puţin ulei împreună cu condimentele de mai sus. Apoi se pune carnea tocată şi se căleşte cam 10 minute, învârtind din când în când. Se pun apoi două linguri de bulion şi o cană de apă şi se lasă...

Tochitura moldoveneasca

In Porc la 13 Apr 2011

Carnea şi slăninuţa le-am tăiat bucăţele şi le-am pus la prăjit într-un ceaun de tuci. Am călit-o puţin pe ambele părţi până s-a înalbit puţintel, după care am pus condimentele, dafinul şi vinul. Am lăsat pe foc cam 30 minute. Între timp s-a făcut şi...

Steluţe cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2011

Se amestecă foarte bine gălbenuşul cu laptele, lingura de ulei şi apoi se toarnă făina în ploaie, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Cel mai bine ar fi să folosiţi blenderul. Apoi adăugaţi albuşul bătut spumă, amestecând încet cu telul,...

Prajitura rapida "Duminica"

In Prajituri la 12 Apr 2011

Separăm ouăle şi batem spumă albuşul împreună cu 2 linguri de zahăr. Gălbenuşurile se freacă bine cu 3 linguri de zahăr până îşi dublează volumul şi devine o cremă spumoasă. Apoi adăugăm albuşurile bătute spumă şi amestecăm de sus în jos ca să nu...

Spaghetti cu ciuperci

In Spaghete la 12 Apr 2011

Spaghetele le-am fiert, sau mai bine spus se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Între timp am călit în nişte unt ciupercuţele tăiate feliuţe. Apoi am pus caşcavalul ras peste ele şi le-am mai lăsat puţin pe foc. Când spaghetele au fost gata fierte...

Melci cu scorţişoară şi glazură din brânză

In Prajituri la 11 Apr 2011

Drojdia se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi se amestecă cu 50 ml lapte călduţ şi puţină făină. Am obţinut în felul aceste maiaua, pe care o lăsăm puţin la crescut, la loc călduţ. Apoi punem în cuva maşinii de pâine..maiaua, ouăle...

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceaţă de căpşuni

In Prajituri la 8 Apr 2011

Reteta de preparare a papanasilor Se amestecă bine oul cu brănza de vaci, zahărul şi pliculetul de zahăr vanilat, după care se începe a se încorpora făina amestecată cu praful de copt. Se obţine un aluat din care sefac nişte biluţe , modelate cu măna. Apoi le-am...

Afisate 151 - 180 din 184 retete    

Postari recente

publicat la 11.02.2013

Miniclatite cu telemea

publicat la 11.02.2013

Ciulama de ciuperci

publicat la 11.02.2013

Pulpe de pui pe pat de varza

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]