Pentru prima dată am făcut singură ciocolată de casă. Reţeta am primit-o de la Florina, (o nouă, îndrăznesc să spun, prietenă) şi inspirată de avântul ei culinar m-am lăsat ameţită de o ispititor de dulce ciocolată de casă.
Vă prezint reţetă pe care eu am pus-o în practică, vineri seara
Se pune la fiert zahărul cu apa şi se lasă la fiert cât mai mult, până când totul devine de consistenţa unei miere de albine ceva spre zaharisire. Se verifică consistenţa acesteia cu ajutorul unei linguriţe.
Separat topiţi untul şi lăsaţi-l la răcit.
Când aveţi consistenţa necesară trageţi de pe foc şi turnaţi în câteva reprize, amestecând cu grija şi vârtos, laptele praf şi cacaoa. E bine ca acestea să fie deja amestecate în prealabil. După ce aţi încorporat şi omogenizat întreaga cantitate de lapte praf şi cacao, adăugaţi esenţa de rom şi untul topit. Amestecaţi bine.
Apoi turnaţi totul într-o tava unsă bine cu unt. Turnaţi un strat, apoi puneţi stafidele şi turnaţi restul de compoziţie deasupra. E indicat ca stafidele să le ţineţi 10 minute în esenţă de rom sau şi mai bine în rom.
Daţi totul la rece până a doua zi.
Yummi-yummi.... Poftă Bună!