Nu voi intra în foarte mari detalii în privinţa salatei acesteia, doar că noi o facem în mod frecvent cu carne de pui, adică piept de pui, iar zarzavatul îl fierbem în coajă. Si asa obtinem o reteta de salată Boeuf adaptata - varianta cu piept de pui fix pe gustul nostru! Pui, legume, o maioneza delicioasa si gata reteta de salată Boeuf adaptata - varianta cu piept de pui!
Ingrediente Reteta de salată Boeuf adaptata - varianta cu piept de pui
Cum se prepara Reteta de salată Boeuf adaptata - varianta cu piept de pui
Cartofii, morcovul şi pătrunjelul rădăcină, se spală foarte bine, şi apoi se pun în coajă la fiert. Sunt fierţi când furculiţa întră cu uşurinţă, dar mijlocul se simte puţin tare. Se scurg de apă şi se lasă puţin la răcit. Apoi cu un cuţit bine ascuţit se curăţă foarte uşor de coajă. În felul acesta zarzavatul a păstrat mai mult gust, dulceaţa lui nu s-a dus o dată cu zeama fiartă. Pieptul de pui se fierbe fără pieliţă, şi apoi se scoate carnea de pe oase.
Zarzavatul fiert, castraveţii muraţi, pieptul de pui se taie, toate cu răbdare, în bucăţi potrivite ca mărime cu bobul de mazăre. Se amestecă toate cu mazărea scursă, apoi se pun câteva linguri de mustar şi se încorporează maioneza făcută din 2 ouă ouă fierte şi un gălbenuş crud. Se potriveşte totul după gustul fiecăruia cu maioneză şi muştar.
Se pune apoi pe un platou şi se ornează după priceperea fiecăruia.
Bineinteles ca stim sa preparam si Salata de boeuf cu boeuf...:)), desi ne place si Salata de boeuf cu pipote
Si totusi, preferata noastra, dintre toate retetele cu maioneza, e asta - Salata de telina si morcov cu maioneza