Musaca de cartofi

de alice_ciobanu in Porc, 13 Apr 2011 | 4236 vizualizari

 

Astăzi am pregătit o musaca după reţeta pe care o ştiu de când eram la mama acasă. Nouă ne place foarte mult acest fel de mâncare, mai ales că se poate servi atât rece cât şi caldă.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocată
  • 5 cartofi de mărime mijlocie
  • o ceapă
  • 2 linguri bulion
  • 3 ouă
  • funze dafin, delikat, mărar deshidratat, boia de ardei dulce
  • caşcaval (mi-am dat seama abia când era totul pregătit pentru cuptor că nu mai aveam caşcaval în casă, astfel că a trebuit să improvizez şi am folosit 3 felii de brânză topită)

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Se căleşte o ceapă tăiată cubuleţe în puţin ulei împreună cu condimentele de mai sus. Apoi se pune carnea tocată şi se căleşte cam 10 minute, învârtind din când în când. Se pun apoi două linguri de bulion şi o cană de apă şi se lasă totul la foc potrivit cam 20 minute. Separat cartofii se curăţa, se spală şi se taie în felii de 5mm grosime. Se prăjesc în tigaie, nu foarte mult ci doar cât să devină rumeniţi pe fiecare parte. Ouăle se fierb tare, se curăţă şi se vor tăia felii.

Într-un vas yenna se pune un rând de cartofi, un rând de carne, ouăle tăiate felii, apoi iar un rând de cartofi, carnea şi iarăşi un rând de cartofi. Se va rade caşcaval acoperind întreaga suprafaţă a vasului. Se dă totul în cuptorul, încălzit în prealabil, la foc mijlociu, aproximativ 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu costita afumata