alice_ciobanu

1

Bucataras
incepator

Iasi

Bucataras din 03.03.2011

RETETE184
PRIETENI121
Retete

Boccelute cu visine

In Prajituri la 25 Iul 2011

Vişinele se spală şi se curăţă de sâmburi, după care se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se face un aluat din făină, untul frecat în prealabil, apa adăugată puţin câte puţin, 1 ou, un praf de sare şi zeama de lămâie. Se frământă bine...

Supa-crema de fasole

In Supe la 22 Iul 2011

Pregatiti o salsa din rosii tocate marunt, ceapa tocata si 2 catei de usturoi tocat. Amestecati-le cu putin busuioc si 2 linguri ulei de masline si dati la rece. Asa zice reteta de baza, dar eu am tocat doar rosiile si le-am stropit cu putin ulei de masline si le-am dat la rece. Nu cred ca am...

Tarta cu crema de vanilie si caise

In Prajituri la 21 Iul 2011

Am facut mai intai aluatul de tarta. Am combinat faina cu oul, untul rece, un praf de sare , laptele si cele 50 gr de zahar si am framintat putintel pana am obtinut un aluat, o bila pe care am lasat-o sa se hodineasca o ora. Intre timp am trecut la fabricarea creei de vanilie. Am pus pe foc...

Salata de fructe cu serbet lamaie si busuioc

In Salate la 19 Iul 2011

Initial tinem fructele la rece, minim o ora. Spalam fructele, le curatam de coaja, scoatem simburii - acolo unde este nevoie. Intr-un bol mare, salatiera sau ce mai aveti prin casa, punem pepenele taiat cubulete, banana taiata rondele, portocala taiata feliute mici, piersicile taiate felii,...

Piept de pui cu ghimbir, lamaie si miere

In Pui la 18 Iul 2011

Pieptul de pui taiat in bucati potrivite, curatat de pielita il puneti intr-un bol curat. Adaugati apoi ghimbirul ras (o bucata de vreo 3 cm de ghimbir e suficienta sau o lingurita de pudra de ghimbir), usturoiul tocat, sucul de la lamaie si coaja data pe razatoarea mica si mierea de albine....

Tiramisu reţetă cu frisca

In Torturi la 15 Iul 2011

Tiramisu reţetă cu frisca Ciocolata o topiti pe baie de aburi. Frisca lichida se bate pana isi mentine forma. Mascarpone l-am frecat bine cu zaharul pudra si apoi l-am amestecat cu frisca batuta tare. Am impartit compozitia in doua parti adaugand in una din ele ciocolata topita....

Prăjitură la tavă cu zmeură

In Prajituri la 14 Iul 2011

Ouăle se separă şi gălbenuşurile se freacă cu 50 gr zahăr până îşi dublează volumul şi devine o cremă aurie. Untul puţin frecat se încorporează în crema de ouă. Adăugaţi şi zahărul vanilat şi încetisor începeţi să încorporaţi şi...

Tartă cu ton şi roşii

In Ton la 11 Iul 2011

Aşadar din ingredientele pentru aluat faceţi o bilă pe care o daţi la rece pentru o oră, după care o întindeţi bine cu sucitorul şi o puneţi in tava specială, tapetată cu unt şi făină. Predaţi-o cuptorului încins bine, nu înainte de a o înţepa bine cu...

Prăjitura Cioco-de-Mentă

In Prajituri la 8 Iul 2011

Amestecăm într-un bol, făina, zahăr, zahărul vanilat, praful de copt şi fulgii de cocos şi amestecăm bine. Apoi punem iaurtul, ouăle întregi, uleiul, siropul de mentă şi esenţa de vanilie. Amestecăm totul bine până se omogenizează totul şi avem o compoziţie...

Îngheţată de vanilie şi pepene galben

In Dulciuri la 7 Iul 2011

Într-un vas puneţi pe foc laptele cu vanilia şi încălziţi puternic, până aproape de punctul de fierbere. Separat frecaţi gălbenuşurile cu zahărul până ce amestecul se deschide la culoare şi are un aspect spumos.  Încorporaţi treptat laptele...

Pui la cuptor cu sos de miere şi ceapă roşie

In Pui la 7 Iul 2011

Preîncălziţi cuptorul la semnul 6/200 C. Într-o tavă aşezaţi carnea de pui, ceapa de apă tăiată sferturi şi usturoiul tăiat feliuţe. Combinaţi apoi 150 ml concentrat de pui cu mierea, oţelul balsamic, uleiul de măsline şi la sfârşit cele două linguri de...

Piept de pui picant la grătar

In Pui la 5 Iul 2011

Pieptul de pui curăţat de piele şi dezosat se taie în cuburi potrivite ca mărime. Într-un bol amestecăm smântâna cu curry şi chili şi turnăm acest amestec peste bucăţile de piept de pui. Dăm la rece pentru minim 3 ore, dar eu am lăsat carnea la marinat peste...

Tarte cu vişine şi bezea

In Prajituri la 29 Iun 2011

Din 80 gr zahăr tos unt, făină, lapte, ou şi un praf de sare facem un aluat ca pentru tartele obisnuite. Lăsăm să se odihnească la rece o oră, după care îl lucrăm repejor...întindem foaie...umplem tăviţele de tarte (unse cu unt) şi le predăm cuptorului încins...

Cartofi cu salvie la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2011

Cartofii i-am curăţat, spalat şi tăiat în bucăţi mari, în patru, cam aşa ceva ..:P . I-am pus la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare şi i-am fiert foarte puţin, cam 5-8 minute, cât doar să se pătrundă puţintel, nu să fie bine făcuţi Apoi i-am...

Friptură de porc cu ceapă la tavă

In Porc la 28 Iun 2011

Am pregătit un amestec din 2 căni de apă rece, foi dafin, sare, piper, rozmarin şi usturoiul tăiat feliuţe. carnea am tăiat-o în felii de grosime potrivită şi am pus-o la macerat, pentru 3 ore, în acest amestec. Într-o tavă am topit untul, am pus carnea macerată,...

Îngheţată de vanilie cu zmeură şi caramel

In Dulciuri la 27 Iun 2011

Într-un vas puneţi pe foc laptele cu vanilia şi încălziţi puternic, până aproape de punctul de fierbere. Separat frecaţi gălbenuşurile cu zahărul până ce amestecul se deschide la culoare şi are un aspect spumos.  Încorporaţi treptat laptele fierbinte...

Papricaş cu găluşte de făină

In Porc la 27 Iun 2011

Carnea de porc o tăiem bucăţele potrivite şi o punem la rumenit în ulei de floarea soarelui, cît să se albească frumos pe toate părţile. Scoatem carnea şi în zeama lăsată punem ceapa tăiată mărunt şi o călim până devine strălucitoare. Apoi punem boiaua de...

Chec cu piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2011

Pieptul de pui, fiert, l-am tăiat bucăţele mititele, mergea şi mai mic, dar...graba... Ceapa se toacă şi se căleşte în puţin ulei de măsline, apoi se adaugă pieptul de pui şi se amestecă pentru a se pătrunde puţin pe toate părţile , iar ceapa să devină aurie. Morcovul,...

Prăjitură cu cireşe

In Prajituri la 23 Iun 2011

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi vanilia până îşi dublează volumul şi se îngroaşă devenind o cremă spumoasă. Cele 9 linguri de apă se încorporează treptat, amestecând continuu. Apoi punem şi făina şi amestecăm bine pentru omogenizare....

Parfait cu căpşuni şi cireşe

In Dulciuri la 15 Iun 2011

Parfait-ul il facem astfel: Ungeţi cu ulei/grăsime o tavă de chec (de 2 litri) şi apoi puneţi folie alimentară (din aceea  transparentă..pentru alimente...). Albuşurile le bateţi cu un praf de sare, într-un bol curat şi uscat. Se bat până iese o spumă albă şi...

Pui cu legume şi un capac de pâine

In Pui la 14 Iun 2011

Din drojdie frecată cu zahăr adăugată puţină apă şi un strop de făină se face o maia care se lasă la cald vreo 10 minute. Apoi se adauga restul de apă, făina şi se face un aluant care la final se frământă cu cele 3 linguri de ulei. Se frământă bine sşi se lasă...

Mini tarte sarate

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2011

Aşadar facem aluatul de tarte sărate, îl întindem în tăvăluţe (eu am folosit dina celea ondulate , pentru savarine) şi coacem  15 minute. Separat călim ceapa în ulei de măsline, adăugăm  kaiserul (tăiat în bucăţele potrivite) şi lăsăm pe...

Tort Tamisa

In Torturi la 6 Iun 2011

Pentru blat topiţi 125 gr ciocolată lapte cu 4 linguri de apă într-un bol aşezat deasupra unui vas cu apă fiebinte. Când ciocolata s-a topit trageţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Untul se freacă spumă cu zahărul şi cu esenţa de vanilie până capătă o...

Ruladă de bezea cu căpşuni

In Prajituri la 1 Iun 2011

Albuşurile se mixează spumă cu un praf de sare. Apoi se încorporează zahărul, câte o lingură pe rând, şi se mixează continuu până ce spuma devine bezea căpătând o consistenţă vâscoasă şi lucioasă. Se încălzeşte cuptorul la 220 grade sau...

Mâncare rece de iepure cu măsline

In Mancaruri cu carne la 31 Mai 2011

Carnea de iepure se pune la fiert cu sare, citeva boabe de piper şi se lasă la fiert până se inmoaie puţintel, cam o oră. Apoi se scoate si se prăjeşte puţin pe ambele părţi în ulei incins. Ceapa se taie rondele, julliene se zice?....deci se taie rondele si se pune la...

Pastă de susan - Tahini

In Sosuri la 31 Mai 2011

Se pun seminţele de susan într-o tigaie la foc mic, amestecând tot timpul pentru că se prăjesc foarte repede. Seminţele de susan nu trebuie să se rumenească ci doar să devina puţin casante şi lucioase. Se trag apoi de pe foc şi se pun într-un bol înalt şi se...

Tort Milch Schnitte- Tort pentru Miruna

In Torturi la 31 Mai 2011

Blatul: Se separă albuşurile şi se bat spumă tare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apă, ulei, şi se bat bine cu mixerul. Peste acestea se toarnă apoi făina amestecată cu cacaua şi praful de copt. Se amestecă bine până se încorporează toată cantitatea de...

Prajitura racoroasa

In Prajituri la 30 Mai 2011

Blatul l-am confecţionat rapid astfel: albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie până ce se transformă într-o cremă dulce şi spumoasă. Se adaugă apoi laptele şi ulei şi se mixează puţin. Apoi...

Guguluf cu frişcă

In Prajituri la 27 Mai 2011

Ouăle le-am separat...albuşurile le-am bătut spumă cu zahărul pudră, ca la bezea..iar gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul şi esenţa de rom. Apoi am adăugat făina amestecată cu praful de copt şi la final am încorporat şi spuma de albuşuri. Am turnat compoziţia în...

Tartă cu pui şi smântână

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2011

Aluatul de tartă l-am întins în tavă, l-am înţepat cu furculiţa, am pus o mână zdravăna de fasole boabe (ca să nu se ridice şi să se umfle şi să se tragă de pe margini) şi l-am lăsat la copt cam vreo 15-20 minunte.. Data viitoare voi folosi pietricelele mele...

Afisate 121 - 150 din 184 retete    

Postari recente

publicat la 11.02.2013

Miniclatite cu telemea

publicat la 11.02.2013

Ciulama de ciuperci

publicat la 11.02.2013

Pulpe de pui pe pat de varza

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]