Urma sa am musafiri la masa. Am hotarat sa fac stelute cu telemea. Nu mi-au iesit. Nu stiu de ce. Nu ma intrebati. Habar n-am. Vedeam doar minutele cum trec si cum ma trec fiorii si pe mine. Si-atunci am decis: Inaugurez tigaie pentru blinii! Si-am facut-o. Rezultatul: mai jos!
Se amesteca foarte bine galbenuşul cu laptele, lingura de ulei si apoi se toarna faina in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Cel mai bine ar fi să folositi blenderul.
Apoi adaugati albusul batut spuma, amestecand incet cu telul, pentru incorporare. In principiu, este vorba despre clasica compozitie de clatite, doar ca aluatul trebuie sa fie puţintel mai gros, ceva ca o smantana de tara, groasa si pastoasa.
Incalziti tigaia pentru blinii, ungeti cu putin ulei, puneti in fiecare gaoace cate 2 linguri de compozitie, invartiti tigaia cu maiestrie pentru a se intinde compozitia perfect in fiecare gaoace si coaceti cateva minute pe fiecare parte, exact ca la clatitele obisnuite. Scoateti-le pe o farfurie intinsa, pastrata calduta. Puneti cate o lingurita de telemea rasa mic si rulati.
Dragute, asa-i?