Cighir în prapur

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2011 | 9099 vizualizari

 

Anul acesta, pentru sărbătoarea Paştelui, am încercat o nouă reţetă de cighir, şi anume cu măruntaie de vită şi ficat de porc, învelite în prapur. O combinaţie forţată de împrejurarea că nu am mai găsit măruntaie de porc în magazin... e drept că m-am dus destul de târziu la cumpărături, din lipsă de timp.

 

INGREDIENTE

  • ficat de porc - 800 gr
  • un rinichi de vită
  • o inimă de vită
  • o limbă de vită
  • o splină
  • 3 ouă fierte tare
  • 1 ou crud
  • 100 gr smântână
  • o ceapă potrivită 
  • sare, delikat, condiment pt drob Fuchs
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • prapur
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cighir în prapur:

 

 Ficatul de porc l-am spălat şi l-am ţinut în lapte crud, cam o oră. Apoi l-am tăiat în bucăţi potrivite şi l-am pus la fiert.

  Splina, inima şi limba de vită le-am pus la fiert, separat, în oala minune cam o oră. De regulă limba este fiartă cînd se desprinde pieliţa de deasupra cu mare uşurinţă pornind de la vârf.

  Rinichiul l-am spălat foarte bine şi l-am tăiat pe canale şi l-am trecut de câteva ori prin jet puternic de apă rece. L-am pus apoi la fiert în apă cu două linguri de oţet.

   Când toate au fost gata fierte, le-am tocat mărunt în robotul de bucătărie, dar se pot da, foarte bine , şi prin maşina de carne.

  Tocătura am amestecat-o cu un ou crud, ceapa tocată mărunt şi călită în puţin ulei, smântâna, pătrunjelul proaspăt tocat şi condimentele.

  Apoi am uns cu unt o tava de chec şi am aşezat frumos şi cu grijă, pentru a nu se rupe, prapurul, lăsând marginile peste tavă, pentru putea acoperi compoziţia. În acesta am pus apoi o parte din tocătură, am aşezat în rând cele 3 ouă fierte tare, apoi restul de compoziţie după care am acoperit totul cu marginile prapurului.

  Am uns cu puţin gălbenuş de ou şi am data totul în cuptorul încins, cam 40-50 minute.

  A fost foarte delicios... chiar dacă nu am avut un drob de miel, tradiţional de Paşte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cighir în prapur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv drob de pui in bacon