Steluţe cu telemea

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2011 | 6075 vizualizari

 

Astăzi vă prezint o reţetă veche, veche....de pe vremea când copil fiind abia aşteptam să vină sarbătorile pentru ca mama să scoată din cămară forma de steluţe şi să ne facă nişte steluţe cu telemea. Vremuri tulburi când nu găseai lapte, ouă pentru a ne putea bucura de ele mai des...

 

INGREDIENTE

  • 300ml lapte,
  •  2 ouă, 
  •  125 gr. făină de grâu,
  •  o lingură de ulei,
  •  300-350gr telemea,
  •  gogoşar în oţet sau măsline, pt decor,
  •  mult ulei pentru prăjit

 

Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steluţe cu telemea:

Se amestecă foarte bine gălbenuşul cu laptele, lingura de ulei şi apoi se toarnă făina în ploaie, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Cel mai bine ar fi să folosiţi blenderul.

Apoi adăugaţi albuşul bătut spumă, amestecând încet cu telul, pentru încorporare. În principiu, este vorba despre clasica compoziţie de clătite, doar ca aluatul trebuie să fie puţintel mai gros, ceva ca o smântână de ţară, grosă şi păstoasă.

Într-un ceaun se încinge mult ulei, după care se introduce forma de steluţe, lăsând-o cât mai mult, să se înfierbânte foarte bine

Se ia apoi forma infierbântată, se introduce în compoziţie, pentru scurt timp, şi când s-a prins din compoziţie pe ea, se scufundă în uleiul incins pentru câteva secunde, doar.

Aluatul va căpăta repede forma de steluţă şi se va scoate pe un prosop de hârtie pentru ca acestă să absoarbă excesul de ulei. Steluţa se va desprinde cu uşurinţă de pe formă. Tot aşa se va proceda în continuare până la terminarea compoziţiei şi obţinerea unui frumos platou cu steluţe.

Telemeaua se va da prin răzătoarea mică.

Se va lua apoi fiecare steluţă, obţinută prin procedeul descris mai sus, se va umple cu telemeaua rasă, iar în mijloc se va pune, mai mult pentru prezenţa estetică a produsului final, o bucăţică de măslină sau de gogoşar în oţet.

Poftă Bună! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Steluţe cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Anamaria7 1

13.04.2011, 00:51

incredibil. reteta asta m-a uimit si impresionat profund, felicitari pentru ca esti prima la care vad asa ceva eu n-am prins acele vremuri grele, dar mi s-au povestit multe... si ii respect pe cei ce le-au trait

mamaieelena 1

13.04.2011, 07:16

jolygina 1

13.04.2011, 09:30

ce bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv