Alexandra Elena

1

Bucataras
incepator

Toplita

Bucataras din 24.04.2012

RETETE50
PRIETENI119
Retete

Salata de fructe

In Dulciuri la 22 Noi 2012

Spalam fructele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-un vas si adaugam compotul, cateva nuci tocate, cateva stafide, esenta de rom, siropul din compot. Se tine la frigider cel putin 2 ore inainte de servire. Se orneaza cu frisca si zmeura.

Prajitura Semiluna

In Prajituri la 10 Noi 2012

  Se freaca untul, la temperatura camerei, cu zaharul pana cand devine o crema spumoasa, se separa galbenusurile de albusuri, se adauga cate un galbenus, in timp ce amestecam, nu amestecam prea mult deorece se poate taia crema. Mixam albusurile cu un praf de sare pana cand devin tari, se...

Clatite cu miere si nuci

In Dulciuri la 10 Noi 2012

Se bat ouale cu un pic de sare, se adauga laptele, niste apa minerala, uleiul, vanilia si coaja de lamaie. Se amesteca pana cand se omogenizeaza si se adauga faina in ploaie pana cand compozitia este asemanatoare ca a unei smantani, mai subtiri. Intr.o tigaie de teflon, unsa cu ulei se...

Tort cu mere caramelizate

In Torturi la 13 Oct 2012

Se spala merele, se curata de coaja si se scobesc. Ungem tava de copt cu unt/ulei, apoi presaram 3 linguri de zahar si il intindem uniform. Punem merele, intregi,unul langa altul, in tava si le bagam la cuptor pana cand se caramelizeaza zaharul(15-20min). Intre timp pregatim pandispanul....

Chifle cu branza

In Piine la 6 Oct 2012

  Cantitatile nu pot sa le spun exact. Nu masor niciodata cand fac aluat , pun "cat cuprinde". Se cerne faina intr.un vas, se face o gaura in mijloc unde se pune drojdia dizolvata in apa calduta se ameteca, se acopera cu putina faiana si se lasa putin la crescut.   Dupa ce...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 6 Oct 2012

  Pt foi: Se amesteca zaharul cu oul, se adauga uleiul, ca la maioneza, se adauga laptele,coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se fac 3 foi, intre ele se pune umplutura cu mere.   Pt umplutura:  se curata merele, le razalim. Merele razalite se pun...

Tort cu crema de unt, cafea si nuca

In Torturi la 6 Oct 2012

Se separa ouale, batem albusurile cu un pic de sare, adaugam zaharul si mixam albusurile pana cand devin o spuma tare. Separat adaugam uleiul, treptat, peste galbenusuri. Incorporam galbenusurile cu albusurile si adaugam in ploaie faina, amestecam usor de jos in sus pana cand se omogenizeaza. Se...

Prajitura de post

In Prajituri la 28 Sep 2012

Se amesteca faina cu praful de copt, se pune zaharul, cacaoa, biscuitii, stafidele, se toarna uleiul, adaugam apa sau lapte(eu am folosit lapte, dar asa nu mai e de post) la final adaugam gemul, eu am folosit de corcoduse, dar e buna si cu gem de prune. Se toarna compozitia in tava tapetata si o...

Bilute cu nuca de cocos

In Dulciuri la 23 Sep 2012

Se macina biscuitii si foaia de napolitana, se amesteca cu o jumatate de pachet de nuca de cocos si restul ingredientelor uscate si se adauga untul, tinut la temperatura camerei(eu l-am incalzit putin in cuptorul cu microunde). Se amesteca ingredientele si se imparte compozitia in 2 parti....

Salam de biscuiti reteta

In Dulciuri la 23 Sep 2012

Salam de biscuiti reteta    Se fierbe laptele cu vanilia, dupa care se adauga biscuitii (rupti). Se scot biscuitii intr.un castron si se amesteca cu nuca taiata fin si stafidele.    Separat se freaca untul cu zaharul si cacao pe baie de aburi pana devine o crema bine...

Dulcineea

In Prajituri la 23 Sep 2012

     Ingredientele pentru foi se pun toate la foc pana se topesc. Faina se adauga ulterior. Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii. Se tin la cuptor, la temperatura medie, aproximativ 8-10 minute, pana cand au o culoare aurie.      Crema: se fierbe...

Prajitura cu urda

In Prajituri la 24 Iul 2012

Pt foi: Se amesteca zaharul cu oul, se adauga uleiul, ca la maioneza, se adauga laptele, si faina amestecata cu praful de copt. Se fac 2 foi, intre ele se pune umplutura cu urda Pt umplutura: Se paseaza urda cu zaharul, se bat 2 albusuri spuma si se adauga compozitiei de urda, se adauga...

Salata de vinete

In Salate la 24 Iul 2012

Se curata vinetele si se lasa la scurs. Intre timp preparam maioneza. Punem galbenusurile, mustarul si putina sare intr.un vas, le amestecam si adaugam cate putin ulei si invartim cu ligura, procedam asa pana cand obtinem cantitatea dorita de maioneza. Se toaca vinetele, se amesteca cu...

Pui cu cartofi in oala romana

In Pui la 24 Iul 2012

Se spala carnea, se curata cartofii si se taie in cubulete mai mari, se curata ceapa si se taie in 4, se curata morcovii si ii taiem in felii mai groase pe lungime, ardeiul il taiem cubulete, mai mari. Se aseaza un strat de cartofi, cu legume printre ei, se condimenteaza, se pune un strat de...

Tocanita de ficatei de pui

In Ficat la 24 Iul 2012

Se spala bine ficatul de pui, se lasa la scurs. Dupa ce se scurge de apa se taie in cubulete. Se taie ceapa felii, eu am taiat si frunzele. Se incinge ulei intr.o tigaie, se caleste ceapa, se adauga ficatul si se adauga apa(cat sa acopere ficatul), se adauga condimentele si se lasa sa fiarba...

Orez cu lapte si stafide

In Dulciuri la 23 Iul 2012

Se pune laptele cu zaharul si bucati de coaja de lamaie la fiert, se lasa sa dea in fiert si se pune orezul spalat bine. Se lasa sa fiarba, la foc mic, 25-30 de minute. Dupa ce a fiert orezul se scoate coaja de lamaie, se pune esenta de vailie si se lasa acoperit 10 minute. Pentru sos: se...

Pizza de casa

In Pizza la 1 Mai 2012

Se pune faina intr-un bol, se face un cuib in mijloc si punem drojdia dizolvata in lapte caldut, adaugam ouale, uleiul, sarea,zaharul. Framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Coca se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa creasca, la caldura, circa 30-40 de minute....

Prajitura Kati

In Prajituri la 25 Apr 2012

Faina se freaca cu untura/margarina, se adauga cele trei galbenusuri, zaharul tos, praful de copt se stinge cu otet adaugandu-se putin lapte. Se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii, la foc mediu, aprox 10 min(se scot imediat de pe tava, altfel se intaresc). O foaie se faramiteaza bine, se...

Foi de napolitane cu crema de cafea

In Prajituri la 25 Apr 2012

Se freaca untul cu zagarul, galbenusurile. cafea si cacaoa pana se obtine o crema tare (nu se fierbe). Cu aceasta crema se ung foile si se preseaza apoi cu o greutate. Stratul de crema poate fi mai gros sau mai subtire, dupa preferinta. Se taie dupa cateva ore in forma de batoane, romburi sau...

Rulada de ciocolata

In Prajituri la 25 Apr 2012

  Pentru coicolata neagra: se fierbe siropul: 50 g apa, 200 g zahar, se adauga esenta de rom. Se ia deoparte si se pune cacao, o jumatate de pachet de unt si 250 g lapte praf.   Pentru ciocolata alba: se fierbe siropul: 45 g apa, 150 g zagar, esenta de migdale. Se ia deoparte si se...

Afisate 31 - 50 din 50 retete    

Postari recente

publicat la 10.05.2014

Paste cu broccoli

publicat la 10.05.2014

Dulceata de capsuni reteta

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Tu te gândesti cu nostalgie la perioada anilor ’90, deoarece atunci a fost ultima data când ai umblat dezbracat în public.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]