Un "altfel" de rafaello, dar la fel de delicioase...dispar intr.o clipita de pe farfurie, nu e de mirare.
Se macina biscuitii si foaia de napolitana, se amesteca cu o jumatate de pachet de nuca de cocos si restul ingredientelor uscate si se adauga untul, tinut la temperatura camerei(eu l-am incalzit putin in cuptorul cu microunde). Se amesteca ingredientele si se imparte compozitia in 2 parti.
Pentru compozitia "alba": adaugam esenta de vanilie si esenta de migdale si incepem sa facem bilute ,in mijlocul lor punem alune/stafide/migdale. Dupa ce le dam forma rotunda le dam prin nuca de cocos.
Pentru compozitia "negra": adaugam celorlalte ingrediente, 2 linguri de cacao si esenta de rom, facem bilute in mijlocul carora putem pune stafide, si le tavalim prin nuca de cocos.
Le pun in frigider.
1
Eu nu am cantarit cantitatea de nuca de cocos si biscuiti, le pun mereu la ochi.
2
Daca iese prea tare compozitia se poate adauga putin lapte, sau se poate pune mai mult unt, in functie de ce cantitate de biscuiti folositi.
3
Stafidele le-am hidratat in apa cu esenta de rom.