Prajitura Kati

de Alexandra Elena in Prajituri, 25 Apr 2012 | 40071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 g zahar tos
  • 150 g margarina(untura)
  • 3 galbenusuri
  • 1praf de copt
  • lapte
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri gem de prune(caise)
  • 150 g zahar farin
  • 150 g unt/margarina
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kati:

Faina se freaca cu untura/margarina, se adauga cele trei galbenusuri, zaharul tos, praful de copt se stinge cu otet adaugandu-se putin lapte.

Se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii, la foc mediu, aprox 10 min(se scot imediat de pe tava, altfel se intaresc).

O foaie se faramiteaza bine, se inmoaie in lapte caldut, se adauga zagarul farin, gemul, cacaoa, untul/margarina, esenta de rom, dupa gust.Se amesteca si se obtine o crema.

Se umplu cele 2 foi.Deasupra se pun cele 3 albusuri, batute pe aburi cam 4-5 minute. Se pudreaza cu ciocolata rasa sau cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Msclaudish 1

26.04.2012, 21:07

foarte buna are gust ca, compozitia de la eugenie dar nu mia iesit compozitia care se pune deasupra cu albus de ou la baie mari,in rest este foarte buna!

Teo 1

26.04.2012, 23:59

este grozava, eu am acesta reteta de la o ardeleanca!

Alexandra Elena 1

11.10.2012, 22:41

la glazura se adauga si 3-4 linguri de zahar.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Vieneza