Prajitura Kati

de Alexandra Elena in Prajituri, 25 Apr 2012 | 40024 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 g zahar tos
  • 150 g margarina(untura)
  • 3 galbenusuri
  • 1praf de copt
  • lapte
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri gem de prune(caise)
  • 150 g zahar farin
  • 150 g unt/margarina
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kati:

Faina se freaca cu untura/margarina, se adauga cele trei galbenusuri, zaharul tos, praful de copt se stinge cu otet adaugandu-se putin lapte.

Se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii, la foc mediu, aprox 10 min(se scot imediat de pe tava, altfel se intaresc).

O foaie se faramiteaza bine, se inmoaie in lapte caldut, se adauga zagarul farin, gemul, cacaoa, untul/margarina, esenta de rom, dupa gust.Se amesteca si se obtine o crema.

Se umplu cele 2 foi.Deasupra se pun cele 3 albusuri, batute pe aburi cam 4-5 minute. Se pudreaza cu ciocolata rasa sau cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (21)

Msclaudish 1

26.04.2012, 21:07

foarte buna are gust ca, compozitia de la eugenie dar nu mia iesit compozitia care se pune deasupra cu albus de ou la baie mari,in rest este foarte buna!

Teo 1

26.04.2012, 23:59

este grozava, eu am acesta reteta de la o ardeleanca!

Alexandra Elena 1

11.10.2012, 22:41

la glazura se adauga si 3-4 linguri de zahar.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem