Prajitura de post

de Alexandra Elena in Prajituri, 28 Sep 2012 | 13899 vizualizari

 

e o prajitura foarte simpla, e buna in zilele de post, sau atunci cand ramanem fara oua in casa:P

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan de gem acrisor
  • 2 1/2 de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 pahar ulei
  • 1 praf de copt
  • 500 ml apa
  • biscuiti rupti
  • stafide
  • nuca de cocos
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post:

Se amesteca faina cu praful de copt, se pune zaharul, cacaoa, biscuitii, stafidele, se toarna uleiul, adaugam apa sau lapte(eu am folosit lapte, dar asa nu mai e de post) la final adaugam gemul, eu am folosit de corcoduse, dar e buna si cu gem de prune. Se toarna compozitia in tava tapetata si o lasam la foc mediu aproximativ 30 de minute.Pana cand trece testul scobitorii.

Asta era reteta, dar fiindca vroiam ceva mai mult am pregatit un sirop din apa, zahar si esenta de rom. Dupa ce am proportionat prajitura am insiropat.o si am dat-o prin nuca de cocos.

Se serveste dupa ce a stat putin la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere