Prajitura de post

de Alexandra Elena in Prajituri, 28 Sep 2012 | 14330 vizualizari

 

e o prajitura foarte simpla, e buna in zilele de post, sau atunci cand ramanem fara oua in casa:P

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan de gem acrisor
  • 2 1/2 de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 pahar ulei
  • 1 praf de copt
  • 500 ml apa
  • biscuiti rupti
  • stafide
  • nuca de cocos
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post:

Se amesteca faina cu praful de copt, se pune zaharul, cacaoa, biscuitii, stafidele, se toarna uleiul, adaugam apa sau lapte(eu am folosit lapte, dar asa nu mai e de post) la final adaugam gemul, eu am folosit de corcoduse, dar e buna si cu gem de prune. Se toarna compozitia in tava tapetata si o lasam la foc mediu aproximativ 30 de minute.Pana cand trece testul scobitorii.

Asta era reteta, dar fiindca vroiam ceva mai mult am pregatit un sirop din apa, zahar si esenta de rom. Dupa ce am proportionat prajitura am insiropat.o si am dat-o prin nuca de cocos.

Se serveste dupa ce a stat putin la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]