Tort cu crema de unt, cafea si nuca

de Alexandra Elena in Torturi, 6 Oct 2012 | 6752 vizualizari

 

Initial tortul trebuia sa aiba o sigura crema, cea din unt, cafea si nuca, dar blat a crescut si-a tot crescut si am fost nevoita sa fac o "crema "rapida, am ales budinca de caramel. A iesit foarte bun. Mai am o bucata, cine vrea?

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 pic de sare

pt crema:

  • 300 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 50 g nuca macinata
  • 4 linguri cafea
  • 2 galbenusuri
  • 1 budinca caramel
  • 400 ml lapte

pt sirop:

  • 400 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom

pt glazura:

  • 250 g ciocolata(neagra)
  • 3-4 linguri smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de unt, cafea si nuca:

Se separa ouale, batem albusurile cu un pic de sare, adaugam zaharul si mixam albusurile pana cand devin o spuma tare. Separat adaugam uleiul, treptat, peste galbenusuri. Incorporam galbenusurile cu albusurile si adaugam in ploaie faina, amestecam usor de jos in sus pana cand se omogenizeaza. Se pune intr.o tava tapetata, pentru tort, si se da la cuptorul incalzit circa 40-45 de minute, facem testul cu scobitoarea.

Budinca o facem dupa instructiunile de pe ambalaj si o lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand in ea.

Untul(la temp camerei) il frecam cu zaharul pana cand devine spumos, adaugam nuca, cafea si la urma galbenusurile.

Taiem tortul, mi-e mi-au iesit 4 blaturi. Insiropam bine fiecare blat in parte.

Pe primul blat punem jumatate din crema de unt, pe al doilea budinca, pe al 3-lea crema de unt.

Ciocolata o taiem in bucatele mici si o bunem la bain-marie, cand incepe sa se topeasca adaugam smantana(am folosit smantana de casa), amestecam pana cand se omogenizeaza.

Il glazuram cu ciocolata si presaram nuca macinata.

La multi ani bunicului meu!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de unt, cafea si nuca" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de unt, mascarpone si mure