O prajitura care nu lipseste de pe masa de sarbatori.
Crema: 1/2 l lapte
Gem de caise/ macese
Ingredientele pentru foi se pun toate la foc pana se topesc. Faina se adauga ulterior. Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii. Se tin la cuptor, la temperatura medie, aproximativ 8-10 minute, pana cand au o culoare aurie.
Crema: se fierbe grisul in lapte, se raceste, se adauga margarina frecata cu zaharul. Se amesteca pana devine o compozitie spumoasa.
Prima foaie se unge cu crema, a doua cu gem, a treia cu crema, iar a patra o pudram cu zahar.
Se lasa sa se fragezeasca foile(~ o zi), apoi se proportioneaza.
1
Grisul cu lapte trebuie sa fie bine racit cand punem margarina, altfel riscam sa taiem crema.
2
Daca aluatul pentru foi este prea tare putem adauga putin lapte caldut.
3
Cu cat sta mai mult cu atat sunt mai fragede foile.