Dulcineea

de Alexandra Elena in Prajituri, 23 Sep 2012 | 13928 vizualizari

 

O prajitura care nu lipseste de pe masa de sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt 4 foi:
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 30 g untura/unt/margarina
  • 2 linguri de miere
  • 450 g de faina
  • 1 praf de copt

Crema: 1/2 l lapte

  • 4 linguri gris
  • 200 g margarina(pt prajituri)
  • 200 g zahar pudra
  • zahar vanilat

Gem de caise/ macese

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulcineea:

     Ingredientele pentru foi se pun toate la foc pana se topesc. Faina se adauga ulterior. Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii. Se tin la cuptor, la temperatura medie, aproximativ 8-10 minute, pana cand au o culoare aurie.

     Crema: se fierbe grisul in lapte, se raceste, se adauga margarina frecata cu zaharul. Se amesteca pana devine o compozitie spumoasa.

     Prima foaie se unge cu crema, a doua cu gem, a treia cu crema, iar a patra o pudram cu zahar.

     Se lasa sa se fragezeasca foile(~ o zi), apoi se proportioneaza.

TIPS-URI

1

Grisul cu lapte trebuie sa fie bine racit cand punem margarina, altfel riscam sa taiem crema.

2

Daca aluatul pentru foi este prea tare putem adauga putin lapte caldut.

3

Cu cat sta mai mult cu atat sunt mai fragede foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulcineea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (11)

Alexandra Elena 1

28.09.2012, 15:13

multumesc pt aprecieri!

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 15:33

suna bineeeee

Aurelia 07_07 1

06.10.2012, 21:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu zmeura si ciocolata