Savarine

de gaby_gabytza in Prajituri, 17 Apr 2013 | 7168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura colorant galben
  • 1 praf sare
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingura apa
  • 1 esenta vanilie

sirop

  • 250 ml apa
  • 100 g zahar pudra
  • 1 esenta vanilie

umplutura

  • 200 ml smantana
  • 200 g zahar

decor

  • 1 plic tort gelee rosu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Blat-Mixam albusurile spuma cu praful de sare.Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul.Dupa adaugam apa,praful de copt,grisul si le mixam bine.Rasturnam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri.Amestecam si adaugam colorantul,faina,esenta si mai mixam pana se incorporeaza faina cu colorantul.Eu am facut in tava de briose asa ca am tapetat formele cu folie de aluminiu pe fiecare in parte.Turnam 3/4 aluat in forme si dam la cuptor pana trec testul cu scobitoarea

Umplutura-Mixam smantana cu zaharul pana devine o frisca consistenta si dam 10 minute la frigider sa se intareasca.

Siropul-Fierbem apa cu zaharul pana se dizolva zaharul iar la final adaugam esenta si lasam sa se raceasca.

Scoatem savarinele cu tot cu folie din tava si le lasam 5 minute sa se raceasca.Dupa le dam jos folia si le insiropam.Le intoarcem invers cu partea lata in jos si ii taiem partea de sus forma unui capacel de 1 cm(dar nu-l taiem de tot).

Pregatim plicul de jeleul conform instructiunilor de pe plic si ungem capacele la savarine.Lasam 5 minute si sub capac umplem savarina cu frisca

TIPS-URI

1

se da 2 ore la rece inainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Savarine