Se pune faina intr-un bol, se face un cuib in mijloc si punem drojdia dizolvata in lapte caldut, adaugam ouale, uleiul, sarea,zaharul. Framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Coca se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa creasca, la caldura, circa 30-40 de minute.
Dupa ce creste aluatul, il impatim in doua.Intindem primul blat, cat mai subtire, se aseaza in tava unsa cu ulei.
Se intine sosul de rosii pe blat, se adauga condimetele(rozmarin,busuioc,oregano), apoi se adauga feliute de sunca,salam,carnaciori.Se taie maslinele(fara samburi) in doua si se aseaza pe blat, se pun rosiile taiate felii. Se bate un ou si se punr peste ingrediante.Se razaleste cascaval si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute la foc mediu.
La fel se procedeaza si cu aluatul ramas.
1
Am folosit ingrediente pentru 2 tavi mari(de la aragaz).