Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie razuita, oul, biocarbonatul si praful de sare. Apoi adaugam treptat faina. Amestecam apoi cu mana pana devine o coca consistenta (nici prea moale, nici prea tare).
Lasam sa se odihneasca 10 minute la rece.
Intre timp punem afinele cu zaharul si putina apa la fiert pentru 10 minute, pana sosul se leaga. Stropim cu putina zeama de lamaie si dam deoparte sa se raceasca.
Punem ulei la incins si formam papanasii rotunzi cu o gaura in mijloc. Facem si o bila pentru fiecare. Din aceasta cantitate ies 5 papanasi mari.
Ii prajim pe ambele parti cam 3 minute si ii scoatem pe hartie absorbanta. Ii servim cu dulceata de afine si turnam putina smantata dulce deasupra.