publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Pizza cu seminte si branzeturi
Amestecam drojdia cu zaharul si putina sare pana devine lichida. Adaugam apoi apa calduta, faina si amesctecam pana obtinem un aluat elastic. Adaugam uleiul, mai framantam pana se incorporeaza uleiul in aluat si lasam apoi aluatul acoperit in loc ferit de curenti pana isi dubleaza volumul....
Lipii cu branza si cartofi pe tigaie
Punem piureul intr-un castron incapator, adaugam apa calduta, drojdia, sarea si zaharul. Amestecam, adaugam branza telemea trecuta pe razatoarea cu ochiuri fine, apoi faina cat cuprinde. Amestecam, obtinem un aluat elastic din care vom rupe bucati pe care le intindem pe masa de lucru...
Pizza rapida pe aluat cumparat
Lasam la dezghetat aluatul de pizza cumparat, apoi il intindem in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem intreaga suprafata a aluatului cu pasta de tomate, presaram busuioc uscat dupa gust. Mie mi-a ramas o fasie de aluat datorita faptului ca tava n-a fost pe marimea lungimii acestuia, asa...
Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan
500 gr. faina cernuta se pun intr-un bol incapator. Facem o groapa la mijloc, punem 10 gr. drojdie zdrobita intre degete iar celelalte 15 gr. le lichefiem amestecandu-le cu sare si zahar, apoi turnam 300 ml apa calduta peste drojdie. Turnam in groapa formata acest amestec, incorporam apoi...
Pizza din aluat negru cu branzeturi si masline
Punem intr-un bol drojdia, sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, faina de in, semintele de in si uleiul. Amestecam, apoi adaugam faina proaspat cernuta. Trebuie sa obtinem un aluat elastic si pentru asta adaugam la final uleiul. Intindem aluatul pe masa infainata, fara a-l lasa la...
Paine de casa aromata
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine drojdia lichida. Adaugam apa calduta,semintele de susan, verdeata uscata si faina si framantam un aluat elastic. La final adaugam uleiul si acoperim aluatul cu un prosop uscat. Lasam aluatul o ora la dospit. Dupa ce aluatul a dospit il...
Pizza rapida pe aluat foietaj
Aluatul foietaj dezghetat se desface din ambalaj si se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Diluam pasta de tomate cu 2-3 linguri de apa rece, apoi ungem intreaga foaie cu amestecul obtinut. Taiem cascavalul feliat fasii, le aszam peste pasta de tomate. Din loc in loc asezam...
Pizza cu seminte de in
Curatam, spalam si taiem ciupercile felii. Le calim in 2 linguri de ulei. Aluatul se prepara astfel: amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida. Adaugam apa calduta, semintele de in si faina, amestecam bine iar la final framantam aluatul cu 2 linguri de ulei pana devine...
Pizza rapida la tigaie
Mixam oul cu iaurtul, adaugam sarea si praful de copt,apoi faina si mixam in continuare pana obtinem un aluat asemanator celui de clatite, dar mai gros. Ungem o tigaie antiaderenta cu margarina sau cu unt, turnam aluatul in tigaie. Peste aluat ungem un strat subtirel de ketchup, apoi asezam...
Focaccia cu ciuperci si cascaval
Curatam ciupercile si le spalam in doua, trei ape. Feliem ciupercile,le condimentam cu sare si piper dupa gust,apoi le calim in 3 linguri de ulei pana scade apa lasata. Lasam ciupercile la racit. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Amestecam drojdia cu sarea si zaharul oana devine...
Placinte cu Ceva Fin,porumb si susan
Pentru aluat, diluam drojdia cu sare, zahar, apa calduta. Adaugam oul,untul, faina. Framantam pana se obtine un aluat elastic. La final adaugam uleiul. Lasam aluatul la dospit cca 30 minute. Intindem aluatul pe masa de lucru peste care am presarat faina. Decupam cu un inel...
Paine de ovaz
Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul, apoi se adauga apa calduta si faina alba. Punem semintele de floarea soarelui decojite,faina de ovaz si framantam aluatul cca 10minute. La final turnam uleiul in fir subire pentru a-l ajuta sa se dezlipeasca de maini; il acoperim cu un servetcurat de...
Lipii cu telemea si seminte
Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida. Adaugam apa calduta, fulgii de secara sau de ovaz, semintele de in maruntite. Branza telemea rasa se adauga si ea in castron, apoi punem faina cat este nevoie (cca 600 gr.) si framantam un aluat destul de moale dar elastic. La...
Paine neagra cu germeni de grau
Pornim cuptorul si-l setam la 50 grade in vederea preincalzirii din timp. Punem intr-un castron drojdia, sarea, zaharul, semintele de in si iaurtul (la temperatura camerei). Le amestecam, adaugam faina si apa calduta pana incorporam toate cantitatile trecute la ingrediente. Din cand in...
Pizza pe blat de paine neagra
Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute. Faina se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam boabele de grau tinute in apa de seara pana dimineata, ouale,...
Chifle cu iaurt si masline
Dizolvam drojdia, amestecand-o cu sarea si zaharul. Adaugam kefirul (sau iaurtul) usor incalzit si faina. Framantam, din cand in cand mai adaugam cate o lingura de ulei si una de lapte. Obtinem un aluat ca de paine in care adaugam bucati de masline. Lasam la dospit in vasul in care am...
Pizza cu branza si cascaval
Amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita rasa de sare pana devine lichida. Punem peste drojdie apa calduta, 1 lingura seminte de in, fulgii de secara iar la final faina. Amestecam toate ingredientele cu mana, vom obtine un aluat lipicios, adaugam 2 linguri de ulei si il turnam in tava...
Pizza cu pasta de ardei
Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute. Faina proaspat cernuta se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam fulgii de ovaz, ouale, pasta de ardei si...
Painici Laugenbrot
Drojdia se pune cu 50 ml apa calduta+zahar+sare intr-un pahar la dospit (10 min.) Turnam drojdia diluata peste faina, adaugam restul de apa si 3-4 linguri de ulei si obtinem un aluat elastic pe care-l vom lasa la dospit cca 30 min. intr-un loc ferit de curenti. Punem...
Pizza cu rosii si mozarella
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam semintele de in, chimen si floarea soarelui. Punem apa calduta, apoi fulgii de ovaz. Amestecam putin si incepem sa punem faina. Framantam un aluat elastic , din cand in cand mai punem cate o lingura de ulei sa nu se lipeasca aluatul de...
Paine cu cereale
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, apoi faina alba, fulgii de ovaz, cei de secara si faina de malai. Amestecul rezultat se aseaza in tava unsa cu ulei si se lasa 20 minute la crescut. (nu va creste prea mult datorita fulgilor greoi care vor impiedeca procesul de...
Paine neagra cu seminte de in si floarea soarelui
Inainte de toate pornim cuptorul si-l setam la temperatura de 50 grade. Punem intr-un castron drojdia, sarea, zaharul, semintele de in si floarea soarelui si iaurtul (la temperatura camerei). Le amestecam, adaugam faina si apa calduta pana incorporam toata cantitatea. Din cand in cand...
Paine de secara cu fulgi de porumb
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, fulgii de secara,cei de porumb, apoi faina, Amestecam ingredientele, adaugam uleiul si framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Ungem tava cu ulei,asezam painea in tava, o ungem cu putin ulei, presaram fulgi de secara si...
Paine in straturi
Amestecam drojdia cu zaharul si putina sare. Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam cca 15 minute aluatul. Picuram din cand in cand cate putin ulei pana in momentul in care aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul la dospit 20 min. in loc ferit de curenti. Impartim...
Pizza cu salam si ciuperci
Amestecam faina cu fulgii de ovaz. Diluam drojdia in 100 ml apa calduta, adaugam sare dupa gust si putin zahar. Turnam drojdia diluata peste faina si preparam un aluat elastic pe care-l intindem dupa forma tavii in care dorim sa coacem pizza. Ungem foaia de aluat asezata in tava cu...
Pizza cu mozarella si ardei
Amestecam faina cu fulgii de ovaz. Diluam drojdia in 100 ml apa calduta, adaugam sare dupa gust si putin zahar. Turnam drojdia diluata peste faina si preparam un aluat elastic pe care-l intindem dupa forma tavii in care dorim sa coacem pizza. Ungem foaia de aluat asezata in tava cu...
Pizza cu porumb si praz
Amestecam faina cu fulgii de ovaz. Diluam drojdia in 100 ml apa calduta, adaugam sare dupa gust si putin zahar. Turnam drojdia diluata peste faina, daca dorim adaugam si niste rozmarin uscat si preparam un aluat elastic pe care-l intindem dupa forma tavii in care dorim sa coacem pizza....
Chifle Laugenbrot
Aluatul se prepara normal, amestecand toate ingredientele. Inainte de a-l imparti in portii mai mici il lasam la dospit 30 min. Intre timp punem apa la fiert cu sarea si bicarbonatul. Impartim aluatul dospit in diferite forme,in functie de preferinte (mai mari, mai mici, mai rotunde, mai...
Pizza cu praz si branza de burduf
Aluatul se prepara simplu, amestecand toate ingredientele. Nu se lasa la dospit, se intinde pe masa de lucru o foaie de marimea formei in care dorim sa coacem pizza. Asezam aluatul in tava, apoi ungem aluatul cu ketchup si asezam apoi toate celelalte ingrediente. Dam tava la copt la...
Pizza
Faina neagra se amesteca cu fulgii de ovaz, drojdia, apa calduta, sarea si zaharul. Obtinem un aluat elastic in care amestecam daca dorim putin rozmarin uscat. Aluatul se intinde pe masa de lucru, se aseaza in tava unsa cu putin ulei. Ungem aluatul cu rosii pasate, asezam ingredientele...