Paine cu cereale

de Valclaudia in Piine, 11 Ian 2014 | 4241 vizualizari

 

Mie imi place tare mult aceasta painica, e aspra dar foarte satioasa! Am dat cantitati aproximative pentru ca nu le-am cantarit, ci le-am pus dupa ochi.

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de drojdie
  • cca 200 ml apa calduta
  • cca 50 gr. faina de malai
  • cca 100 gr. faina alba (650)
  • cca 100 gr. fulgi se ovaz
  • cca 100 gr. fulgi de secara
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • cca 20 gr. cascaval ras
  • 2 linguri de ulei pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cereale:

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul.

Adaugam apa calduta, apoi faina alba, fulgii de ovaz, cei de secara si faina de malai.

Amestecul rezultat se aseaza in tava unsa cu ulei si se lasa 20 minute la crescut. (nu va creste prea mult datorita fulgilor greoi care vor impiedeca procesul de dospire)

Intre timp pornim cuptorul sa fie incins.

Dam tava la copt la temperatura moderata (180 grade) pentru 30 min.

Dupa acest timp oprim cuptorul, presaram foarte putin cascaval ras peste paine si dam tava inapoi in cuptor pana se raceste painea in tava.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cereale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

11.01.2014, 20:09

Ehe cat de buna..

Alexandra Burz 1

11.01.2014, 21:45

Raluca57 1

06.02.2014, 21:44

Foarte buna mi-a iesit. Consistenta! Speciala! Buna-buna. Raluca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala si seminte