Îmi plac mult pastele, mâncarea italiană în general. Cunoaștem cu toții multe rețete, însă eu mă declar fanul celor pe care azi am să vi le fac și vouă cunoscute.
Sătulă de gusturile obișnuite și sătulă de carne, m-am pus la cratiță și-am experimentat. O dată, de două ori, până când mi-am zis că-s preferatele mele fără-ndoială.
Se pregătesc la fel de simplu și rapid, precum se mănâncă. :)
Am pus pastele la fiert într-o oală cu apă fierbinte. De regulă 100 g paste se fierb într-un litru de apă, iar sarea se pune după ce apa a început să fiarbă.
Am pus untul, prazul tocat și ciupercile într-o tigaie, pe foc. Am ales cele mai mici ciuperci și le-am tăiat în două-patru. Am acoperit tigaia cu un capac și le-am lăsat să se aburească la foc mediu 3 minute.
Am adăugat sarea și smântâna dulce.
Am acoperit din nou tigaia și am pregătit spanacul. L-am spălat sub jet de apă rece și l-am uscat puțin în centrifuga pentru verdețuri.
Ce frumoasă culoare are! Știți, spanacul îl adaug chiar la final, rupt, pentru a-și păstra toate proprietățile și gustul proaspăt, dulceag.
Am amestecat și am acoperit tigaia. Am lăsat spanacul maxim 30 de secunde să se înnăbușe.
Între timp au fiert și pastele. Le-am așezat în farfurie, iar peste ele am venit cu sosul. Am ras parmezan și le-am servit fierbinți.
Poftă bună!
1
Alegeți ciupercile crimini brune pentru că sunt mult mai aromate și cărnoase decât ciupercile Champignon obișnuite. Ba mai mult, se pare că sunt mai pline de vitamine decât alte ciuperci cunoscute.