Chec negru

de Tuxedo in Prajituri, 15 Mai 2013 | 22714 vizualizari

 

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp relativ scurt si cu sorti de izbanda. De cate ori fac vreun chec nu apuc sa mai fac si poze, ca se mananca foarte repede, dar de data asta, l-am ascuns :-). Se poate glazura cu ciocolata topita sau cu toppingul preferat. Este delicios!

 

INGREDIENTE

Am sa dau masurile si in grame si in cani (cana gradata de 250). Vor iesi 2 checuri in forme mici sau 1 chec mare (in forma lunga).

  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 360 gr zahar (2 cani gradate de 250)
  • 1 pachet margarina (250 gr)
  • 50 gr cacao
  • 1 praf de copt (1 lingurita)
  • 260 gr faina (1 cana si 3/4)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec negru:

Intr-o craticiora de inox punem la incalzit margarina taiata cubulete, zaharul si laptele. Cand margarina este topita si zaharul este dizolvat, tragem craticioara de pe foc si adaugam cacaoa (cernuta) si omogenizam cu un tel. lasam compozitia sa se raceasca inainte de a adauga ouale si faina. Ca sa se raceasca mai repede, se poate pune craticioara in chiuveta umpluta partial cu apa rece, mestecand continuu cu un tel in compozitie. Toata treaba asta nu dureaza mai mult de 10 minute!

Urmatorul pas este sa separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare si le bagam la frigider.

Cand compozitia s-a racit (temperatura suportabila la deget) o rasturnam intr-un bol mai incapator si adaugam pe rand cate un galbenus . Omogenizam bine dupa fiecare cu ajutorul mixerului.

Adaugam si faina amestecata cu praful de copt iar la final incorporam albusurile batute spuma cu ajutorul telului in forma de para, cu miscari de jos in sus.

Tapetam 2 forme de chec cu hartie de copt si punem jumatate din compozitie in fiecare.

Le coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru primele 15 minute, apoi se reduce temperatura la 160 de grade. (intai la foc mare apoi la foc mic).

Se lasa sa se raceasca si se glazureaza cu ciocolata sau toping de ciocolata.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca de cocos si visine