Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp relativ scurt si cu sorti de izbanda. De cate ori fac vreun chec nu apuc sa mai fac si poze, ca se mananca foarte repede, dar de data asta, l-am ascuns :-). Se poate glazura cu ciocolata topita sau cu toppingul preferat. Este delicios!
Am sa dau masurile si in grame si in cani (cana gradata de 250). Vor iesi 2 checuri in forme mici sau 1 chec mare (in forma lunga).
Intr-o craticiora de inox punem la incalzit margarina taiata cubulete, zaharul si laptele. Cand margarina este topita si zaharul este dizolvat, tragem craticioara de pe foc si adaugam cacaoa (cernuta) si omogenizam cu un tel. lasam compozitia sa se raceasca inainte de a adauga ouale si faina. Ca sa se raceasca mai repede, se poate pune craticioara in chiuveta umpluta partial cu apa rece, mestecand continuu cu un tel in compozitie. Toata treaba asta nu dureaza mai mult de 10 minute!
Urmatorul pas este sa separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare si le bagam la frigider.
Cand compozitia s-a racit (temperatura suportabila la deget) o rasturnam intr-un bol mai incapator si adaugam pe rand cate un galbenus . Omogenizam bine dupa fiecare cu ajutorul mixerului.
Adaugam si faina amestecata cu praful de copt iar la final incorporam albusurile batute spuma cu ajutorul telului in forma de para, cu miscari de jos in sus.
Tapetam 2 forme de chec cu hartie de copt si punem jumatate din compozitie in fiecare.
Le coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru primele 15 minute, apoi se reduce temperatura la 160 de grade. (intai la foc mare apoi la foc mic).
Se lasa sa se raceasca si se glazureaza cu ciocolata sau toping de ciocolata.
Pofta buna!