Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute.
Faina se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam boabele de grau tinute in apa de seara pana dimineata, ouale, si amestecam.
Punem restul de apa calduta si incorporam intreaga cantitate de faina. Pentru a se desprinde aluatul de pe maini vom adauga cca 3 linguri de ulei, framantam pana obtinem un aluat elastic.
Asezam aluatul in tava, il nivelam cu palmele, ungem intreaga suprafata a aluatului cu pasta de tomate, asezam din loc in loc de felii de cascaval, apoi cascaval ras (cca 75 gr.), din loc in loc asezam masline negre, presaram busuioc si oregano uscat si dam tava la cuptor (acesta fiind in prealabil preincalzit!) la temperatura moderata (175 grade, cam 20 minute).
Scoatem tava din cuptor, presaram si restul de cascaval ras (alte 75 gr.), oprim focul/ temperatura , mai lasam cateva minute pizza in cuptor pana se topeste cascavalul, o portionam si servim.
Pofta buna!