Painici Laugenbrot

de Valclaudia in Piine, 9 Feb 2014 | 3868 vizualizari

 

calde si pufoase

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 1 cubulet de drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 30 ml ulei
  • 270 ml apa calduta
  • sare dupa gust (cca 1 lingurita)
  • sare grunjoasa, seminte de in si de susan
  • 2l apa
  • 1 plic bicarbonat
  • 4 linguri de sare
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

 

Drojdia se pune cu 50 ml apa calduta+zahar+sare  intr-un pahar la dospit (10 min.)

Turnam drojdia diluata peste faina, adaugam restul de apa si 3-4 linguri de ulei si obtinem un aluat elastic pe care-l vom lasa la dospit  cca 30 min. intr-un loc ferit de curenti.

Punem apa la fiert cu sarea si bicarbonatul.

Impartim aluatul dospit in portii mai mici (mie mi-au iesit 13 bucati)si le trecem pentru cca 30- 60 secunde prin solutia obtinuta din apa, sare si bicarbonat.

Scoatem chiflele direct in tava in care dorim sa le coacem, tapetata cu hartie de copt si inainte de a le da la cuptor le crestam deasupra si presaram sare grunjoasa seminte de in si de susan.

Dam tava la copt, la foc moderat pana se rumenesc frumos (170 grade, cca 25 minute).

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici in tigaie cu ceapa verde si bacon