Painici Laugenbrot

de Valclaudia in Piine, 9 Feb 2014 | 3402 vizualizari

 

calde si pufoase

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 1 cubulet de drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 30 ml ulei
  • 270 ml apa calduta
  • sare dupa gust (cca 1 lingurita)
  • sare grunjoasa, seminte de in si de susan
  • 2l apa
  • 1 plic bicarbonat
  • 4 linguri de sare
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

 

Drojdia se pune cu 50 ml apa calduta+zahar+sare  intr-un pahar la dospit (10 min.)

Turnam drojdia diluata peste faina, adaugam restul de apa si 3-4 linguri de ulei si obtinem un aluat elastic pe care-l vom lasa la dospit  cca 30 min. intr-un loc ferit de curenti.

Punem apa la fiert cu sarea si bicarbonatul.

Impartim aluatul dospit in portii mai mici (mie mi-au iesit 13 bucati)si le trecem pentru cca 30- 60 secunde prin solutia obtinuta din apa, sare si bicarbonat.

Scoatem chiflele direct in tava in care dorim sa le coacem, tapetata cu hartie de copt si inainte de a le da la cuptor le crestam deasupra si presaram sare grunjoasa seminte de in si de susan.

Dam tava la copt, la foc moderat pana se rumenesc frumos (170 grade, cca 25 minute).

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

10.02.2014, 14:35

super

MOKUSKA 1

07.05.2014, 15:20

MOKUSKA 1

07.05.2014, 15:27

solutia obtinuta din apa, sare si bicarbonat pentru ce ajuta?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi si seminte