Painici Laugenbrot

de Valclaudia in Piine, 9 Feb 2014 | 3926 vizualizari

 

calde si pufoase

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 1 cubulet de drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 30 ml ulei
  • 270 ml apa calduta
  • sare dupa gust (cca 1 lingurita)
  • sare grunjoasa, seminte de in si de susan
  • 2l apa
  • 1 plic bicarbonat
  • 4 linguri de sare
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

 

Drojdia se pune cu 50 ml apa calduta+zahar+sare  intr-un pahar la dospit (10 min.)

Turnam drojdia diluata peste faina, adaugam restul de apa si 3-4 linguri de ulei si obtinem un aluat elastic pe care-l vom lasa la dospit  cca 30 min. intr-un loc ferit de curenti.

Punem apa la fiert cu sarea si bicarbonatul.

Impartim aluatul dospit in portii mai mici (mie mi-au iesit 13 bucati)si le trecem pentru cca 30- 60 secunde prin solutia obtinuta din apa, sare si bicarbonat.

Scoatem chiflele direct in tava in care dorim sa le coacem, tapetata cu hartie de copt si inainte de a le da la cuptor le crestam deasupra si presaram sare grunjoasa seminte de in si de susan.

Dam tava la copt, la foc moderat pana se rumenesc frumos (170 grade, cca 25 minute).

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafiras de paine dulce