Prajitura de post cu mere

de Valclaudia in Mancaruri de post, 16 Apr 2016 | 6151 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 3 linguri zahar brun
  • 200 gr. gris
  • 230 gr. zahar
  • 370 gr. faina
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu mere:

Merele se spala, se curata si se trec pe razatoare.

Punem merele cu 3 linguri zahar brun, uleiul si un plic zahar vanilat la foc, lasam sa se caleasca pana scade zeama lasata. La final presaram scortisoara si amestecam.

Preincalim cuptorul la 180 grade.

Intr-un bol incapator amestecam faina cu grisul,zaharul si praful de copt.

Tapetam tava cu hartie de copt si intindem jumatate din cantitatea de amestec uscat, nivelam.

Deasupra repartizam jumatate din merele calite,nivelam.

Intindem si partea a doua din amestecul uscat iar la final ultimul strat va fi din nou unul cu mere.

Dam tava la cuptor pentru 40 minute pana se coace prajitura.

Lasam la racit in tava, pudram cu zahar pudra, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu mere