Cartofii ii spalam bine su b jet de apa rece si ii punem la fiert in coaja.
Granulele de soia se pun pentru 10 minute la fiert in apa cu un cub de Knorr.
Dupa ce sunt fierte le scurgem si pastram apa scursa.
Curatam cartofii, ii trecem pe razatoarea fina.
Adaugam granulele de soia scurse, ardeiul kapia tocat marunt, sare, piper, turmeric,apa scursa de la spoia fiarta,busuioc uscat,usturoi granulat,3 linguri de pesmat, 4 linguri de ulei.
Omogenizam bine amestecul,apoi punem ulei la incins intr-o craticioara mica in diametru, asa incat sa obtinem o baie perfecta de ulei (adica nivelul uleiului sa depaseasca inaltimea buletelor, sa se prajeasca uniform pe toata suprafata si sa obtinem acea crusta aurie).
Formam buletele, le trecem prin pesmet si le prajim in baie de ulei pana devin aurii,apoi le scoatem pe servetele absorbante de bucatarie pentru a scapa de uleiul in exces.
Pentru mujdei curatam usturoiul si il pisam cu sare,apoi adaugam putina apa plata.
Servim buletele cu mujdei de usturoi.
Pofta buna!
1
sunt bune atat reci cat si calde