Rulouri bicolore de post cu dulceata

de Valclaudia in Mancaruri de post, 16 Apr 2016 | 3742 vizualizari

 

un desert de post satios si tare gustos ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 cuburi de drojdie proaspata
  • 1 kg faina alba proaspat cernuta
  • 500 ml apa calduta
  • 200 gr. margarina
  • un praf de sare
  • 200 gr. zahar tos
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 1/2 borcan dulceata de capsuni
  • putina nuca de cocos
  • pentru uns: cca 70ml apa rece+1 lingurita faina+un praf turmeric
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri bicolore de post cu dulceata:

Drojdia se zdrobeste intr-un castron incapator.

Adaugam sarea,zaharul, apa calduta,margarina trecuta 30 secunde prin cuptorul cu microunde.Amestecam.

Adaugam faina si obtinem un aluat elastic pe care il impartim in doua.

Jumatate din aluat se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit cel putin o ora.

In cealalta jumatate de aluat incorporam pudra de cacao, asa incat aluatul va capata culoare inchisa. Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam,la fel ca si pe cel simplu la dospit o ora.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Preparam amestecul de apa, faina si turmeric intr-un castronel.

Intindem pe masa de lucru infainata ambele aluaturi separat, apoi decupam cercuri de aceeasi marime.

Suprapunem aluat maro peste cel deschis la culoare,punem putina dulceata si rulam, obtinand astfel rulourile pe care le vom aseza in tavi tapetate cu hartie de copt.

Ungem rulourile cu amestecul obtinut din apa+faina+turmeric, apoi presaram nuca de cocos si dam tavile la copt pentru 25-30 minute.

Scoatem rulourile din tava pe un platou, le pudram cu zahar pudra cat sunt fierbinti sa se lipeasca zaharul de ele.

Lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri bicolore de post cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

18.04.2016, 08:22

mmm delicioase!

mirela0911 1

18.04.2016, 20:37

Tare bune sunt!

mihaelar63 1

27.04.2016, 07:45

vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce cu rosii proaspete