Rolls Cinnabon

de ralu_ca in Prajituri, 16 Noi 2013 | 4908 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 600 g faina
  • 250 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 80 g unt moale
  • 2 oua
  • 30 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • umplutura:
  • 250 g zahar brun
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 80 g unt moale
  • glazura:
  • 100 g unt moale
  • 250 g zahar pudra
  • 100 g crema branza hochland
  • 100 g nuci maruntite
  • sos caramel:
  • 300 g zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • 80 g unt
  • 1 lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls Cinnabon:

Aluatul: Intr-un vas se dizolva drojdia cu putin zahar si se adauga approx 100 ml lapte caldut si putina faina. Maiaua se lasa la crescut. Dupa ce isi dubleaza volumul se adauga restul de faina, ouale, sare, zahar dizolvat in restul de lapte si untul moale. Se framanta pana ce bbtinem un aluat elastic. Se unge cu putin ulei si se lasa la crescut pana se dubleaza volumul. Apoi se intinde pe blatul de lucru o foaie dreptunghiulara, nu prea groasa. Se unge cu unt si se presara amestecul de scortisoara cu zahar brun. Aluatul se ruleaza cu grija pe lungime si cu ajutorul unei ate taiem bucati egale 4-5 cm. Mecisorii se aseaza culcat in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut 30 min si apoi se coc la foc moderat approx 25 min.

Glazura: Untul, crema de branza si zaharul le-am mixat pana am obtinut o crema fina.

Caramel: Intr-o cratita se pune la topit si cand capata culoare aramie am adaugat untul, amestecand continuu, apoi frisca lichida si am lasat sa fiarba cam 5 min. Amidonul se dizolva in putina frisca si se adauga peste caramel. Lasam sa se raceasca. 

Cand rulourile sunt gata se toarta peste ele asa fierbinti glazura si caramelul si nucile maruntite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls Cinnabon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Anett 1

17.11.2013, 09:29

woooow super!

bianca92 1

17.11.2013, 09:31

vai ce apetisant arata

Rocsi 1

17.11.2013, 11:00

Sunt deliciosi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rolls Cinnabon