Chiftele fara carne la cuptor, cu sos de praz

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 15 Mar 2015 | 16460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 500 gr. cartofi fierti in coaja
  • cca 150 gr. branza telemea rasa
  • cca 150 gr. casacaval ras
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de pesmet
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust.
  • ienibahar macinat
  • 1 ou batut
  • faina, 2-3 linguri
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 praz intreg
  • marar uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele fara carne la cuptor, cu sos de praz:

Cartofii fierti in coaja se curata, se trec pe razatoarea fina.

Adaugam cascavalul ras, branza trecuta tot pe razatoarea fina, oul, patrunjelul, ienibaharul macinat, pesmetul.

Amestecam, formam chiftelute de marimea dorita pe care le trecem prin uu batut, apoi prin faina si le asezam in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Dam tava la cuptor pana se coc chiftelele su capata aspect de rumen.

Spalam prazul si il taiem vucatele.

Punem uleiul in tigaie, adaugam prazul tocat, sotam la foc potrivit cateva minute.

Adaugam rosiile pasate ,acoperim tigaia si lasam sa fiarba pana scade apa si obtinem consistenta dorita la sos.

Presaram putin marar, asezonam cu sare si piper dupa gust, apoi oprim focul.

Servim chiftelutele cu sos fierbinte.

Delicioase...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele fara carne la cuptor, cu sos de praz" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chiftele coapte