Cartofii fierti in coaja se curata, se trec pe razatoarea fina.
Adaugam cascavalul ras, branza trecuta tot pe razatoarea fina, oul, patrunjelul, ienibaharul macinat, pesmetul.
Amestecam, formam chiftelute de marimea dorita pe care le trecem prin uu batut, apoi prin faina si le asezam in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Dam tava la cuptor pana se coc chiftelele su capata aspect de rumen.
Spalam prazul si il taiem vucatele.
Punem uleiul in tigaie, adaugam prazul tocat, sotam la foc potrivit cateva minute.
Adaugam rosiile pasate ,acoperim tigaia si lasam sa fiarba pana scade apa si obtinem consistenta dorita la sos.
Presaram putin marar, asezonam cu sare si piper dupa gust, apoi oprim focul.
Servim chiftelutele cu sos fierbinte.
Delicioase...
Pofta buna!