reteta preluata de la Merisor cu multumiri >:d
Blat:
Sirop:
Crema:
Glazura:
Pentru blat:
Preincalzim cuptorul la 175 grade.Batem spuma ouale cu praful de copt, praful de sare,zaharul si pudra de cacao cca 10 minute.Adaugam apoi untul la temperatura camerei, mixam pana se obtine un amestec omogen.Adaugam 4 linguri de lapte si faina in ploaie, amestecam totul foarte bine.Tapetam tava cuptorului cu ulei, apoi cu faina, turnam amestecul pentru blat, nivelam si coacem la temperatura potrivita pana trece testul cu scobitoarea.
Pentru sirop:
Topim zaharul intr-o craticioara, adaugam apoi cu foarte mare grija laptele si lasam la foc mic pana se dizolva zaharul intarit.Lasam la racorit siropul, apoi il turnam in tava peste blatul copt.
Pentru crema:
Turnam laptele intr-o cratita, adaugam zaharul si lasam sa atinga punctul de fierbere.Tragem deoparte cratita de pe foc,adaugam grisul in ploaie, apoi praful de sare, nuca de cocos si tragem din nou cratita pe foc potrivit pana se ingroasa crema.Oprim focul, adaugam coaja rasa de la 1 lamaie, untul taiat cubulete si amestecam pana la omogenizarea completa;
Asamblare:.
Peste blatul insiropat turnam crema fierbinte, nivelam cu atentie sa obtinem un strat uniform de crema.Ciocolata o topim intr-o craticioara la foc mic in 6 linguri de frisca pana devine lichida, apoi o turnam fierbinte peste stratul de crema si nivelam.Presaram bombonele ce ciocolata si lasam cel putin 1 ora sa se raceasca praajitura complet si sa se intareasca glazura inainte de portionare si de servire.
Pofta buna!