Sarmalute de post cu legume si pasat

de Valclaudia in Mancaruri de post, 2 Mai 2015 | 6181 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare murata
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 4-5 linguri ulei
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 pastarnac
  • sare si piper dupa gust
  • 150 gr. orez
  • 200 gr. pasat
  • 2 foi de dafin
  • ierburi aromate uscate si maruntite
  • 2 linguri pasta de tomate diluata in 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post cu legume si pasat:

Desprindem foile de varza cu grija sa ramana cat mai intregi.

Daca varza este prea sarata lasam frunzele in apa rece la desarat pentru cca 30 minute.

Curatam si spalam legumele.

Ceapa o tocam si o punem la calit in 4-5 linguri de ulei impreuna cu morcovul si pastarnacul trecute pe razatoarea fina.

Calim legumele cca 10 minute, amestecam sa nu se prinda.

Adaugam apoi pasatul, pasta de ardei si orezul spalat.

Condimentam cu sare, piper si ierburi aromatice dupa gust.

Formam sarmalutele, le asezam in oala, dupa fiecare rand de sarmalute punem  cate un strat de varza tocata si cate o foaie de dafin,adaugam apa rece cat sa acopere continutul si lasam sarmalutele la fiert la foc foarte mic pentru 45 minute.

Turnam apoi deasupra pasta de tomate diluata in 100 ml apa rece.

Lasam sa mai fiarba 150 minute tot la foc redus, oprim focul si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post cu legume si pasat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (15)

Valclaudia 1

10.12.2017, 14:48

Draga Navidad_2017, da este porumb macinat mai mare, in lipsa de pasat eu am mai folosit malai grisat la sarmalute de post.Pentru ardei umpluti nu m-am gandit sa folosesc pasat dar am integrat cu succes granule din soia in legume radacinoase trecute pe razatoarea fina si sotate apoi in putin ulei. Multumesc pentru vizita!

navidad_2017 1

10.12.2017, 16:35

Multumesc ptr raspuns! Am "riscat" si am facut ardei capia rosii umpluti (deja sunt "istorie", au iesit deliciosi!); la noi e greu de gasit varza murata, iar cea proaspata are frunza prea cotoroasa ptr rasucit sarmale. Ptr ca tot nu ne lamuriseram cu "pasatul" - tata pretindea ca porumbului macinat mare ii zice "crupe"- am tocat foarte grosier in robot boabe de porumb prefierte - din acela ca de "porumb fiert"- si am pus si 1 - 2 linguri de mei. Chiar nu ne-am asteptat sa iasa atat de buni! La malai grisat nu ne-a dus capul!

Valclaudia 1

11.12.2017, 06:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post cu spanac si orez