Spanac de post cu jumarele din soia

de Valclaudia in Mancaruri de post, 22 Mar 2015 | 4445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg spanac (congelat am avut eu)
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri amidon alimentar din porumb
  • sare si piper dupa gust
  • zeama le la 1/2 limeta
  • 100 gr. bucatele de soia
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper du gust
  • 2 linguri sos de soia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac de post cu jumarele din soia:

Punem soia la hidratat cateva minute, apoi la fiert la foc mic in putina apa cu sare. Lasam sa fiarba cca 5 minute, pana se umfla si patrunde usor furculita in bucatelele de soia. Scurgem apa in care a fiert, adaugam 3 linguri de ulei si lasam la prajit la foc potrivit pana se rumeneste dupa preferinta. Asezonam cu sare si piper, apoi oprim focul, stropim cu sos de soia si lasam jumarelele acoperite pana in momentul servirii. Pentru spanac curatam usturoiul, il tocam marunt si il sotam in 3 linguri de ulei, 1-2 minute. Adaugam spanacul (congelat am avut eu), apoi 1 cana cu apa si lasam sa fiarba la foc mic 15 minute. Amidonul se dizolva in 1/2 cana apa, adaugam apoi amestecul obtinut peste spanacul de pe foc, amestecam si lasam la fiert pana se leaga sosul. Stoarcem zeama de la 1/2 limeta, adaugam dupa gust sare si piper si servim sosul cu jumarelele de soia rumenite. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac de post cu jumarele din soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

22.03.2015, 10:07

miki_a 1

22.03.2015, 10:39

o mancare binevenita in post si nu numai!

MOKUSKA 1

26.03.2015, 10:54

bravo, o idee minunata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta de spanac scazut cu usturoi, de post