Spanac de post cu jumarele din soia

de Valclaudia in Mancaruri de post, 22 Mar 2015 | 4314 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg spanac (congelat am avut eu)
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri amidon alimentar din porumb
  • sare si piper dupa gust
  • zeama le la 1/2 limeta
  • 100 gr. bucatele de soia
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper du gust
  • 2 linguri sos de soia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac de post cu jumarele din soia:

Punem soia la hidratat cateva minute, apoi la fiert la foc mic in putina apa cu sare. Lasam sa fiarba cca 5 minute, pana se umfla si patrunde usor furculita in bucatelele de soia. Scurgem apa in care a fiert, adaugam 3 linguri de ulei si lasam la prajit la foc potrivit pana se rumeneste dupa preferinta. Asezonam cu sare si piper, apoi oprim focul, stropim cu sos de soia si lasam jumarelele acoperite pana in momentul servirii. Pentru spanac curatam usturoiul, il tocam marunt si il sotam in 3 linguri de ulei, 1-2 minute. Adaugam spanacul (congelat am avut eu), apoi 1 cana cu apa si lasam sa fiarba la foc mic 15 minute. Amidonul se dizolva in 1/2 cana apa, adaugam apoi amestecul obtinut peste spanacul de pe foc, amestecam si lasam la fiert pana se leaga sosul. Stoarcem zeama de la 1/2 limeta, adaugam dupa gust sare si piper si servim sosul cu jumarelele de soia rumenite. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac de post cu jumarele din soia" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de spanac scazut cu usturoi, de post