un delicios desert de post... Cu dedicatie pentru Padre, ca-i tare scump la vedere... :)
Drojdia se zdrobeste intre degete si se pune intr-un castron incapator.
Adaugam sarea si 1 lingura de zahar, amestecam sa devina drojdia lichida.
Punem apa calduta, apoi faina pe rand, amestecam sa obtinem un aluat elastic.
La final incorporam si uleiul, apoi acoperim vasul si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
Preincalzim cuptorul la 185 grade.
Intinem aluatul pe masa de lucru infainata in foaie de grosimea unui deget.
Taiem foaia in doua, pe orizontala.
Peste aluat presaram un strat fin de gris, apoi ungem intreaga suprafata a celor doua foi cu dulceata de gutui, presaram din nou un strat fin de gris peste dulceata, apoi rulam strans aluatul.
Tapetam tavile cu hartie de copt.
Taiem sulurile de aluat in felii de 1,5 cm si le asezam in tava tapetata, lasand distanta intre ele.
Presaram seminte de canepa si zahar brun, apoi dam tavile la cuptor pentru 40 minute la temperatura de 170 grade.
Lasam sa se rumeneasca, apoi le scoatem din cuptor, le lasam la racorit si servim.
Pofta buna!