Trandafiri de post cu dulceata de gutui si seminte de canepa

de Valclaudia in Mancaruri de post, 2 Aug 2015 | 5645 vizualizari

 

un delicios desert de post... Cu dedicatie pentru Padre, ca-i tare scump la vedere... :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie proaspata
  • cca 350 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar tos
  • 1/2 lingurita sare
  • 5 linguri ulei de masline
  • faina alba proaspat cernuta, cca 750 gr.
  • 1 borcan mare dulceata de gutui
  • 3-4 linguri gris
  • 4 linguri seminte de canepa
  • 3 linguri zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri de post cu dulceata de gutui si seminte de canepa:

Drojdia se zdrobeste intre degete si se pune intr-un castron incapator.

Adaugam sarea si 1 lingura de zahar, amestecam sa devina drojdia lichida.

Punem apa calduta, apoi faina pe rand, amestecam sa obtinem un aluat elastic.

La final incorporam si uleiul, apoi acoperim vasul si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 185 grade.

Intinem aluatul pe masa de lucru infainata in foaie de grosimea unui deget.

Taiem foaia in doua, pe orizontala.

Peste aluat presaram un strat fin de gris, apoi ungem intreaga suprafata a celor doua foi cu dulceata de gutui, presaram din nou un strat fin de gris peste dulceata, apoi rulam strans aluatul.

Tapetam tavile cu hartie de copt.

Taiem sulurile de aluat in felii de 1,5 cm si le asezam in tava tapetata, lasand distanta intre ele.

Presaram seminte de canepa si zahar brun, apoi dam tavile la cuptor pentru 40 minute la temperatura de 170 grade.

Lasam sa se rumeneasca, apoi le scoatem din cuptor, le lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri de post cu dulceata de gutui si seminte de canepa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de dovleac