Spalam vinetele si ardeii, le stergem de apa si le punem apoi pe gratar la copt.
Le rotim pe toate partile pana se coc uniform.
Dupa ce s-au copt le punem intr-o tava, presaram putina sare peste ardei si acoperim legumele pentru 10 minute cu un prosop, apoi le curatam de coaja.
Vinetele se pun la scurs intr-o strecuratoare de plastic. Dupa ce s-a scurs apa din vinete le transferam pe un tocator mare de lemn si tocam vinetele cu un cutit de lemn sau plastic pana obtinem o pasta fina.
Ardeii se curata de coaja si se taie fasii subtiri.
Ceapa se curata si se da pe razatoarea fina.
Scurgem apa din ceapa si o adaugam peste vinete, ardei si patrunjelul spalat si tocat marunt, intr-un bol incapator.
Picuram in fir subtire uleiul de masline,amestecand incontinuu cu o lingura de lemn.
La final asezonam cu sare si piper dupa gust si stoarcem zeama de la 1/2 limeta.
Omogenizam si lasam la rece salata cel putin 1/2 ora inainte de serbire.
Pofta buna!