Ieri am gasit intamplator un site frantuzesc cu retete absolut fantastice. Reteta pe care am vazut-o pe facebook si care mi-a atras atentia a fost aceasta http://www.recette-gateau.eu/tarte-aux-cerises-au-fromage-blanc/. Zis si facut si iata ce a iesit (cu mici modificari fata de reteta originala).
Va spun doar ca a iesit ceva de vis. O tarta absolut delicioasa cu cirese mari, carnoase si cu crema fina de branza . Cu siguranta am sa fac aceasta tarta si cu visine, pentru ca sunt fan visine, dar merge si cu caise sau piersici. Eu am sa va scriu reteta asa cum am facut-o eu, pe ghicite, pentru ca nu am reusit sa traduc in totalitate reteta. Totusi am inteles 90% si restul de 10% au fost modificarile si completarile aduse de mine.
Pentru crusta, se amesteca faina cu zaharul pudra si se adauga cubuletele de unt rece. Cu degetele se amesteca untul cu faina, astfel incat sa capete un aspect faramicios. Se adauga coaja rasa de lamaie, oul batut, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si apa rece. Se formeaza o bila de aluat nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider o ora.
Pentru umplutura, se curata ciresele, se adauga zaharul si se amesteca. Se lasa cateva minute timp in care ciresele vor lasa zeama. Se adauga amidonul si se pune vasul pe foc, amestecand in continuu, pana cand se ingroasa ca o budinca.
Pentru crema, se bat ouale cu zaharul, pana cand isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Se adauga crema de branza, smantana, esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Aluatul se intinde intr-o forma de tort, avand grija sa ajunga si pe margine. Se pune jeleul de cirese si peste cirese, crema de branza. Se coace tarta aproximativ 45-50 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se pune in frigider cateva ore. Eu am lasat-o pana dimineata. Se serveste pudrata cu zahar.
Enjoy!