Supa crema de rosii

de Valclaudia in Supe, 9 Aug 2015 | 6150 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • cca 1,5 kg rosii foarte coapte de gradina
  • la nevoie, daca rosiile nu sunt prea zemoase mai adaugati apa
  • 1 borcan zarzavat de legume pentru ciorbe (morcov,pastarnac, telina)
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc proaspat si uscat pentru servire
  • crutoane
  • 2-3 lingurite ulei de porumb
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii:

Rosiile se spala, se curata de cotoare si se taie bucati.

Trecem rosiile prin robot, apoi le punem la fiert impreuna cu zarzavatul din borcan pentru 20 minute.

La nevoie, daca aveti rosii foarte carnoase, adaugati apa pentru a obtine consistenta dorita.

Dam oala deoparte, lasam cateva minute sa se racoreasca, apoi blendam supa pana obtinem o crema fina.

Adaugam dupa gust sare si piper.

Portionam, presaram busuioc uscat, decoram cu busuioc verde si crutoane.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac reteta simpla si sanatoasa