publicat la 15.03.2015
publicat la 02.03.2015
publicat la 25.02.2015
Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.
Bucataras.ro
[email protected]
Cornulete cu vin alb
Se framanta o coca mai tare, se portioneaza in 12 gogosi, apoi se intinde cate o foaie, care la randul ei se imparte si ea in 12 triunghiuri. Se asaza cate o jumatate de lingurita de gem si se ruleaza de la baza spre varf. Se dau la cuptor pana cand se rumenesc si se pudreaza calde.
Desert prajitura "Noapte venetiana"
Blat : Se bat ouale cu zaharul. Se adauga uleiul, praful de copt, cacaua, ciocolata si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins pentru 30 min. Se lasa sa se raceasca. Crema : Zaharul il caramelizam, iar cand se topeste turnam laptele fierbinte. Atentie! Se umfla si...
TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS
Se caramelizeaza 200 g zahar; separat se bat ouale cu 100 g zahar, se adauga si laptele si se incalzesc putin. Se toarna peste zaharul caramelizat si se da la cuptor. Cratita se pune intr-o tava cu apa, astfel vom obtine o crema compacta, fara gauri. Intre timp preparam blatul: Se bat ouale cu...
PLACINTA CU DOVLEAC COPT
Se taie dovleacul in 4-6 bucati si se coace aproximativ 2-3 ore. Dupa ce s-a mai racit se curata de pe coaja, se amesteca cu zaharul si 2-3 linguri de ulei. Se framanta o coca si se intind doua foi. Se aseaza prima foaie in tava tapetata cu faina dupa care se intinde toata cantitatea de...
Cozonac
Cantitatile prezentate sunt pentru 6 forme de cozonac. Se pun la dospit 100 g zahar, 1 ou, drojdia, ingrosate cu faina. Intre timp se dizolva zaharul pe foc unde s-a asezat laptele. Coca se framanta doar cu galbenusurile, albusurile se folosesc la crema. Dupa ce s-a dizolvat zaharul...
Pandispan cu mere si frisca
Se bat ouala cu zaharul, se adauga faina, praful de copt, coaja de lamaie si la sfarsit uleiul. Se tapeteaza tava si se asaza compozitia. Deasupra se razuie merele peste care se imprastie 1 lingura de zahar si se adauga praful de scortisoara. Se da la cuptorul incins pentru 30 min. Dupa ce se...
Cabana cu bastonase
BASTONASE Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se imparte coca in 6 parti egale din care se fac 6 bastonase in lungimea tavii. Se modeleaza cu mana si se coc pe dosul tavii. BLATUL Se bat bine ouala cu zaharul, se adauga si faina. Se tapeteaza bine dosul tavii, apoi se...
Prajitura cu foi de napolitana
Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga nuca, stafidele si praful de copt, faina. Compozitia se asaza in tava unsa si tapetata bine cu faina. Se coace la foc mic. Separat, galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, se adauga cacaoa si margarina frecata si ea in prealabil; se adauga si...
Placinta de gutui
Se framanta o coca mai moale si se imparte in doua foi. Se unge tava, se tapeteaza cu hartie de copt si se asaza prima foaie. Apoi se asaza gutuile dupa ce au fost usor calite in prealabil cu 1/2 pachet de margarina si 10 linguri de zahar. Se asaza si a doua foaie, se taie patratele si se da...