Tort de zapada

de Teo in Torturi, 15 Feb 2010 | 6564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 pachet cacao Dr. Oetker
  • 2 linguri ulei
  • CREMA
  • 1 l frisca
  • 1/2 kg branza dulce
  • 2 cutii de ananas in sirop (1 cutie ananas maruntit, 1 cutie ananas rondele)
  • 5 plicuri gelatina
  • 5 linguri zahar farin, esenta de vanilie
  • SIROP
  • compotul de ananas
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de zapada:

Blatul:

 Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul,  se freaca galbenusurile cu 2 linguri de ulei si se incorporeaza apoi in albusurile batute spuma. Se adauga faina si cacaoa fara sa se mai bata, amestecand usor. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cam 30'.

Crema:

Se bate frisca, se amesteca branza dulce cu 5 linguri de zahar si se incorporeaza in frisca. Dupa aceea se adauga treptat gelatina (3 plicuri) bine dizolvata si esenta de vanilie amestecand energic cu telul.

Se imparte crema in 2 parti dupa cum urmeaza: 1/3 pentru ornat, 2/3 pentru umplut. In aceste 2/3 adaugam ananasul din compot (maruntit), iar pe cel rondele il folosim la ornat.

Asamblare:

Taiem blatul in 3, apoi insiropam cu compot fiecare parte. Asezam pe platou prima parte, apoi un strat gros de crema, a II-a parte, ultimul strat de crema si a III-a foaie. Se imbraca cu crema ramasa si se fac floricele din frisca. Ananasul intreg se asaza in mijlocul tortului peste care se toarna gelatina dizolvata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu zmeura