Cabana cu bastonase

de Teo in Prajituri, 28 Noi 2009 | 15862 vizualizari

 

este o prajitura mai veche pe care am mancat-o prima data in zona Ardealului....

 

INGREDIENTE

  • BASTONASE
  • 65 g faina (3 linguri rase)
  • 30 g zahar (1 lingura plina)
  • 1/4 pachet praf de copt
  • 1 ou
  • 25 g unt/margarina
  • 1/2 lingura cacao
  • BLATUL
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • CREMA
  • 1 budinca de vanilie
  • 1 lingura faina
  • 1/2 l lapte
  • 3 linguri zahar + 150 g
  • 1 pachet margarina pentru prajituri
  • GLAZURA
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingura de ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura apa clocotita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cabana cu bastonase:

BASTONASE

Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se imparte coca in 6 parti egale din care se fac 6 bastonase in lungimea tavii. Se modeleaza cu mana si se coc pe dosul tavii.

BLATUL

Se bat bine ouala cu zaharul, se adauga si faina. Se tapeteaza bine dosul tavii, apoi se asaza compozitia. Se da la cuptor pentru 20 min.Dupace s-a racit se taie in 3 fasii egale pe lungimea tavii.

CREMA

Se pune laptele la fiert, apoi intr-un castron dizolvam budinca cu o cescuta de lapte si se adauga 3 linguri de zahar. Cand laptele clocoteste se adauga budinca dizolvata mestecand continuu ca sa nu faca cocoloase. Dupa 5 min sestinge si se da la rece.Separat se freaca margarina cu 150 g zahar pudra si apoi se adauga cate o lingura din budinca racita si se amesteca energic pana se incorporeaza.

GLAZURA

Se amesteca toate ingredientele si se pune vasul pe baie de aburi.

Pe fasia din mijloc se asaza un strat de crema, apoi se asaza 3 bastonase pe lung, la distanta egala intre ele. Se acopera cu un strat de crema, apoi urmatoarele 2 bastonase astfel incat sa cada intre cele 3 de jos. Se mai pune un strat de crema peste si apoi ultimul bastonas intre cele 2 si ultimul strat de crema.

Se ung cu un strat subtire de crema si celelalte fasii ramase si inchidem prajitura sub forma de casuta pe care le presam usor cu mana ca sa fie bine inchise sus.

Asezam glazura si cernem o ploaie de nuca de cocos/nuca prajita macinata/alune macinate. Se da la frigider si se taie a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Bastonasele trebuie sa fie subtiri.

2

Tava trebuie sa fie bine tapetata ca sa nu curga compozitia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cabana cu bastonase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuci (de post)