De cand ma stiu am iubit Amandina.
De la prima prajitura mancata in cofetarie, copil fiind, la prima incercare de amandina de acasa pana la cea mai apropiata copie a amandinei originale, amandina cu fondant.
Intr-o discutie purtata cu Lory, una dintre harnicutele de la Bucataresele Vesele, am aflat ca niciuna dintre retete de amandina de pe internet (inclusiv ale mele) nu este cea originala, cea de cofetarie.
Mi-a starnit curiozitatea , am insistat si-a punctat:
-nu se face cu blat de cacao ci cu blat cu zahar ars.
-crema se face cu galbenusuri batute pe baie de apa impreuna cu zaharul si putin lapte, amestecate cu margarina, cacao si rom.
-siropul amandinei nu se prepara cu capuccino ci e sirop de zahar ars.
-nu e amandina cea care nu are fondant de cacao
Luand in considerare toate acestea am purces la treaba si-am obtinut cea mai buna amandina! Acea amandina care musteste in sirop caramel, cu gust delicios de fondant si crema aromata cu rom.
Reteta ar fi trebuit sa fie cu margarina, nu cred ca se foloseste unt in cofetarii, dar stiind ca mananca si copiii am folosit unt.
Ingrediente blat
Ingrediente Sirop
Ingrediente crema
Ingrediente Fondant
Frisca pentru ornat
Mod de preparare sirop
Mod de preparare crema
Asamblare
Mod de preparare Fondant de cacao