Se scurge bine conserva de ulei.
Cascavalul se da pe razatoare. Pe cea cu gauri mari.
Se bat ouale. Se adauga putina sare si condimente dupa preferinta.
Se adauga cascavalul si tonul peste oua si se amesteca pana se obtine o compozitie cat mai uniforma.
Se pune compozitia in forme de...
Intr-un bol mai mare se pun ouale si se bat.
Se adauga sunca.
Branzeturile se rad si se adauga.
Castravetii se taie in bucatele mici si se adauga.
Se adauga maslinele, sare si piper dupa gust.
Se adauga faina treptat pana se incorporeaza.
Se pune compozitia in tava tapetata -tava de...
Intr-un bol se pun ingredientele pentru aluat si se amesteca bine pana se formeaza o coca destul de tare.
Se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Intre timp pregatim umplutura.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile se taie in bucati mai mici si se pun la...
Am taiat vinetele în două pe lungime. Le-am scobit mijlocul, lasand cam 0,5-1 cm de la coaja, luand forma de barcute, le-am sarat si le-am scurs de zeama lasata. Apoi le-am asezat in tava acoperita cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt.
Mijlocul vinetelor l-am taiat marunt,...
Crenvurstii se taie felii. Branza se taie cubulete.
Ouale se bat, se adauga sare, piper, rozmarin.
Se adauga si crenvursti.
Se pune putin ulei in vasul aparatului Multicooker.
Se seteaza pe functia Boil la 10-13 minute si se pun ouale batute.
La sfarsit se adauga branza....
Castanele se pun in apa cu sare si se lasa 1 ora.
Se cresteaza castanele ca sa nu explodeze si sa se desfaca mai usor.
Se pun castanele pe tava.
Trebuie stropite din cand in cand. Se intorc de pe o parte pe alta.
Se coc aprox. 20-30 de minute la 200°C.
Se acopera cu un...
Se scoate aluatul din frigider.
Se curata ceapa, se spala si se toaca.
Ciupercile se taie fasii subtiri.
Se caleste ceapa in ulei incins, se adauga ciupercile.
Dupa ce s-au calit, se scot si se lasa sa se raceasca.
Oul se bate, se amesteca cu smantana si condimente.
Se pune...
Se spala pieptul de pui si se portioneaza in fasii inguste.
Se sareaza si se pipereaza.
Ouale se bat cu putina sare.
Condimentele se amesteca cu pesmetul.
Se trece carnea prin faina, ou, pesmet, iar apoi se prajesc in ulei incins.
Se curata si se spala cartofii. Se taie cubulete. Se fierb in apa cu sare.
Tulpinile de telina se spala si se toaca marunt.
Se pun cartofii fierti intr-un bol.
Se condimenteaza cu sare, piper. Se adauga si untul si se paseaza bine cartofii.
Se adauga si tulpinile de telina si se...
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie pai si se prajesc in ulei incins.
Carnatii se prajesc in ulei incins.
Branza se zdrobeste cu furculita si se amesteca cu chimenul.
Ardeii se spala, se taie in jumatati, se curata de seminte. Apoi se umplu cu branza.
Pofta buna!
Aluatul de foietaj se decongeleaza, se pune intr-o forma de tarta tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei. Se acopera marginile formei si se taie surplusul de aluat.
Pulpele se spala se dezoseaza si se taie bucati mici.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se...
Ceapa se curata, se spala si se toaca. Se pune la prajit in tigaia incinsa si se lasa putin, pana devine sticloasa.
Se scurge apa din conserva si se clateste fasolea in mai multe ape, apoi se bate.
Se adauga ceapa calita. Se asezoneaza cu sare, busuioc, cimbru si se amesteca bine....
Aluatul de foietaj se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
Intre timp ne ocupam de umplutura: Se zdrobeste branza sarata si se amesteca cu branza dulce si oul batut.
Se taie fiecare aluat pe latime in trei dreptunghiuri egale.
Se iau...
Ceapa se curata, se spala si se toaca. Se pune la prajit in tigaia incinsa si se lasa putin, pana devine sticloasa.
Se scurge apa din conserva si se clateste fasolea in mai multe ape, apoi se bate pane devine ca o crema.
Se adauga ceapa calita. Se asezoneaza cu sare,...
Am taiat capacul chiflei. Cu ajutorul unei forme am scobit miezul chiflei.
Am intincins uleiul in tigaie, am pus chifla si am pus cu grija oul in centrul chiflei.
Cand s-a facut pe o parte, am intors rapid si cu atentie chifla sa se prajeasca si pe cealalta parte pentru 1 minut.
Apoi se...
Se taie capacul chiflelor, se scobeste miezul.
Se taie cubulete salamul si zucchini. Se sparge oul si se bate.
Se unge interiorul chiflelor cu putin unt.
Se pun bucatelele de salam si zucchini. Se toarna oul batut.
Deasupra se pune cate o felie subtire de branza si o feliuta de...
Telina se curata, se spala, se taie felii de 0,5 cm si se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca.
Se scurge bine de apa, se trece prin faina, ou batut in care am pus sare si piper, pesmet si se pune in tigaia cu ulei incins.
Se prajeste pe ambele...
Se incalzeste cuptorul la 190°C.
Zucchini se spala, se taie capatul si apoi se taie in doua.
Fiecare zucchini se pune intr-o folie de aluminiu cu partea taiata in jos in tava.
Se pregateste un amestec din uleiul de masline, ierburi aromate, sare si piper si se unge fiecare...
Se bat ouale pana isi dubleaza volumul.
Se adauga faina in ploaie, praful de copt, uleiul. Amestecam bine.
Se adauga gogosarul, castravetii, branza topita, sarea si se amesteca usor cu o spatula.
Am turnat compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se da la...
Se fierb cartofii si morcovii in coaja aproximativ 35-40 minute in apa cu sare.
Se strecoara legumele fierte de apa si se lasa sa se raceasca.
Se curata de coaja legumele si se toaca in cubulete mici.
Cartofii se amesteca cu morcovii si cu cascavalul ras, sare, piper si ierburi de...
Am fiert cartofii in coaja in apa cu sare, doar pana cand poate sa intre furculita in ei.
I-am descojit, i-am taiat rondele.
Am batut ouale, am pus sare, piper, cimbru.
Am ras branza pe razatoarea mica.
Am amestecat branza cu ouale batute si laptele.
Am pus in tava un strat de...
Se incinge cuptorul la 220°.
Se spala zucchini. Se pot lasa in coaja. Eu i-am curatat de coaja. Se taie capetele.
Se taie felii subtiri de 3-5 mm.
Se dau prin cele 2 oua batute si amestecate cu putina sare,piper,condimente, apoi prin pesmet.
Se pun intr-o tava tapetata cu...
Se lasa aluatul sa se dezghete la temperatura camerei.
Aluatul se taie fasii de 1-1,5 cm.
Se unge foietajul cu ketchup si se ruleaza aluatul pe crenvursti ca o spirala, suprapunand putin fasiile intre ele.
Asezam crenvurstii in foietaj pe tava tapetata cu hartie de copt.
Ii lasam 15...
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja pana intra furculita in ei. Ii lasam putin sa se raceasca,ii decojim si zdrobim.
Zdrobim si branza si o amestecam cu cartofii zdrobita, faina, unul din oua, sare si piper.
Formam crochetele in forma pe care o dorim. Le trecem prin oul batul si pesmet...
Se curata cartofii, se taie rondele de 1 cm si se fierb 20 de minute, stingem focul si ii mai lasam putin. Atentie sa nu se zdrobeasca .
Ceapa se taie Julien si se pune peste cartofii scursi.
Se face un dressing din apa, sare , piper, ulei de masline, otet, zahar.
Se pune...
Cum se prepara Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii
Se curata cartofii si se dau pe razatoarea mica sau in robotul de bucatarie.
Se amesteca cu ouale, faina, praful de copt, usturoiul tocat marunt, sare si piper.
Se pune intr-o tigaie putin ulei. Cand se incinge se pune din compozitie...
Aperitiv cu ton
Se scurge bine conserva de ulei. Cascavalul se da pe razatoare. Pe cea cu gauri mari. Se bat ouale. Se adauga putina sare si condimente dupa preferinta. Se adauga cascavalul si tonul peste oua si se amesteca pana se obtine o compozitie cat mai uniforma. Se pune compozitia in forme de...
Aperitiv tarta cu legume si branzeturi
Intr-un bol mai mare se pun ouale si se bat. Se adauga sunca. Branzeturile se rad si se adauga. Castravetii se taie in bucatele mici si se adauga. Se adauga maslinele, sare si piper dupa gust. Se adauga faina treptat pana se incorporeaza. Se pune compozitia in tava tapetata -tava de...
Aperitiv tarta cu ciuperci, gouda si emmentaler
Intr-un bol se pun ingredientele pentru aluat si se amesteca bine pana se formeaza o coca destul de tare. Se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp pregatim umplutura. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile se taie in bucati mai mici si se pun la...
Vinete umplute
Am taiat vinetele în două pe lungime. Le-am scobit mijlocul, lasand cam 0,5-1 cm de la coaja, luand forma de barcute, le-am sarat si le-am scurs de zeama lasata. Apoi le-am asezat in tava acoperita cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt. Mijlocul vinetelor l-am taiat marunt,...
Omleta cu crenvursti si branza (Multicooker)
Crenvurstii se taie felii. Branza se taie cubulete. Ouale se bat, se adauga sare, piper, rozmarin. Se adauga si crenvursti. Se pune putin ulei in vasul aparatului Multicooker. Se seteaza pe functia Boil la 10-13 minute si se pun ouale batute. La sfarsit se adauga branza....
Castane coapte
Castanele se pun in apa cu sare si se lasa 1 ora. Se cresteaza castanele ca sa nu explodeze si sa se desfaca mai usor. Se pun castanele pe tava. Trebuie stropite din cand in cand. Se intorc de pe o parte pe alta. Se coc aprox. 20-30 de minute la 200°C. Se acopera cu un...
Tarta cu ciuperci
Se scoate aluatul din frigider. Se curata ceapa, se spala si se toaca. Ciupercile se taie fasii subtiri. Se caleste ceapa in ulei incins, se adauga ciupercile. Dupa ce s-au calit, se scot si se lasa sa se raceasca. Oul se bate, se amesteca cu smantana si condimente. Se pune...
Degetele de pui
Se spala pieptul de pui si se portioneaza in fasii inguste. Se sareaza si se pipereaza. Ouale se bat cu putina sare. Condimentele se amesteca cu pesmetul. Se trece carnea prin faina, ou, pesmet, iar apoi se prajesc in ulei incins.
Piure de cartofi cu tulpina de telina
Se curata si se spala cartofii. Se taie cubulete. Se fierb in apa cu sare. Tulpinile de telina se spala si se toaca marunt. Se pun cartofii fierti intr-un bol. Se condimenteaza cu sare, piper. Se adauga si untul si se paseaza bine cartofii. Se adauga si tulpinile de telina si se...
Gustare rapida
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie pai si se prajesc in ulei incins. Carnatii se prajesc in ulei incins. Branza se zdrobeste cu furculita si se amesteca cu chimenul. Ardeii se spala, se taie in jumatati, se curata de seminte. Apoi se umplu cu branza. Pofta buna!
Tarta cu pui si bambus
Aluatul de foietaj se decongeleaza, se pune intr-o forma de tarta tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei. Se acopera marginile formei si se taie surplusul de aluat. Pulpele se spala se dezoseaza si se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Intr-o tigaie se...
Omleta cu fasole
Ceapa se curata, se spala si se toaca. Se pune la prajit in tigaia incinsa si se lasa putin, pana devine sticloasa. Se scurge apa din conserva si se clateste fasolea in mai multe ape, apoi se bate. Se adauga ceapa calita. Se asezoneaza cu sare, busuioc, cimbru si se amesteca bine....
Merdenele cu branza
Aluatul de foietaj se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp ne ocupam de umplutura: Se zdrobeste branza sarata si se amesteca cu branza dulce si oul batut. Se taie fiecare aluat pe latime in trei dreptunghiuri egale. Se iau...
Rulouri din aluat de foietaj cu fasole batuta
Ceapa se curata, se spala si se toaca. Se pune la prajit in tigaia incinsa si se lasa putin, pana devine sticloasa. Se scurge apa din conserva si se clateste fasolea in mai multe ape, apoi se bate pane devine ca o crema. Se adauga ceapa calita. Se asezoneaza cu sare,...
Mic dejun rapid
Am taiat capacul chiflei. Cu ajutorul unei forme am scobit miezul chiflei. Am intincins uleiul in tigaie, am pus chifla si am pus cu grija oul in centrul chiflei. Cand s-a facut pe o parte, am intors rapid si cu atentie chifla sa se prajeasca si pe cealalta parte pentru 1 minut. Apoi se...
Gustare - chifle umplute
Se taie capacul chiflelor, se scobeste miezul. Se taie cubulete salamul si zucchini. Se sparge oul si se bate. Se unge interiorul chiflelor cu putin unt. Se pun bucatelele de salam si zucchini. Se toarna oul batut. Deasupra se pune cate o felie subtire de branza si o feliuta de...
Telina pane
Telina se curata, se spala, se taie felii de 0,5 cm si se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca. Se scurge bine de apa, se trece prin faina, ou batut in care am pus sare si piper, pesmet si se pune in tigaia cu ulei incins. Se prajeste pe ambele...
Zucchini copti cu branza si seminte
Se incalzeste cuptorul la 190°C. Zucchini se spala, se taie capatul si apoi se taie in doua. Fiecare zucchini se pune intr-o folie de aluminiu cu partea taiata in jos in tava. Se pregateste un amestec din uleiul de masline, ierburi aromate, sare si piper si se unge fiecare...
Chec aperitiv a la Jamila
Se bat ouale pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina in ploaie, praful de copt, uleiul. Amestecam bine. Se adauga gogosarul, castravetii, branza topita, sarea si se amesteca usor cu o spatula. Am turnat compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da la...
Aperitiv de legume cu cascaval
Se fierb cartofii si morcovii in coaja aproximativ 35-40 minute in apa cu sare. Se strecoara legumele fierte de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja legumele si se toaca in cubulete mici. Cartofii se amesteca cu morcovii si cu cascavalul ras, sare, piper si ierburi de...
Cartofi gratinati cu ou, lapte si branza la cuptor
Am fiert cartofii in coaja in apa cu sare, doar pana cand poate sa intre furculita in ei. I-am descojit, i-am taiat rondele. Am batut ouale, am pus sare, piper, cimbru. Am ras branza pe razatoarea mica. Am amestecat branza cu ouale batute si laptele. Am pus in tava un strat de...
Chipsuri din zucchini (dovlecei)
Se incinge cuptorul la 220°. Se spala zucchini. Se pot lasa in coaja. Eu i-am curatat de coaja. Se taie capetele. Se taie felii subtiri de 3-5 mm. Se dau prin cele 2 oua batute si amestecate cu putina sare,piper,condimente, apoi prin pesmet. Se pun intr-o tava tapetata cu...
Spirale in aluat de foietaj cu crenvursti si ketchup
Se lasa aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Aluatul se taie fasii de 1-1,5 cm. Se unge foietajul cu ketchup si se ruleaza aluatul pe crenvursti ca o spirala, suprapunand putin fasiile intre ele. Asezam crenvurstii in foietaj pe tava tapetata cu hartie de copt. Ii lasam 15...
Crochete din cartofi cu branza
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja pana intra furculita in ei. Ii lasam putin sa se raceasca,ii decojim si zdrobim. Zdrobim si branza si o amestecam cu cartofii zdrobita, faina, unul din oua, sare si piper. Formam crochetele in forma pe care o dorim. Le trecem prin oul batul si pesmet...
Salata vieneza de cartofii
Se curata cartofii, se taie rondele de 1 cm si se fierb 20 de minute, stingem focul si ii mai lasam putin. Atentie sa nu se zdrobeasca . Ceapa se taie Julien si se pune peste cartofii scursi. Se face un dressing din apa, sare , piper, ulei de masline, otet, zahar. Se pune...
Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii
Cum se prepara Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii Se curata cartofii si se dau pe razatoarea mica sau in robotul de bucatarie. Se amesteca cu ouale, faina, praful de copt, usturoiul tocat marunt, sare si piper. Se pune intr-o tigaie putin ulei. Cand se incinge se pune din compozitie...