Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii

de Tabita _ in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2013 | 31822 vizualizari

 

Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii
Aceasta este o reteta pe care o indragesc mult. Si bunica mea facea, dar nu stiu daca aceasta difera cu ceva de aceea. Au un gust foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii
  • 1,500 kg cartofi (10 cartofi)
  • 3 oua
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • piper
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii:


Cum se prepara Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii

Se curata cartofii si se dau pe razatoarea mica sau in robotul de bucatarie.

Se amesteca cu ouale, faina, praful de copt, usturoiul tocat marunt, sare si piper.

Se pune intr-o tigaie putin ulei. Cand se incinge se pune din compozitie cu ajutorul unui polonic, aluat in forma cat mai rotunda, cat palma.

Se prajesc pe ambele parti. Dupa ce se scot se pun pe un servetel  pentru a se scurge excesul de ulei.

Se servesc cu un sos de iaurt cu usturoi. Recomandam si chiftele de cartofi sau latkes.

TIPS-URI

1

Se poate adauga in compozitie ceapa si patrunjel.

2

Eu am pus putin broccoli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortila spaniola