Cartofi gratinati cu ou, lapte si branza la cuptor

de Tabita _ in Aperitive / Garnituri, 9 Mar 2013 | 21924 vizualizari

 

Serviti ca fel principal sau garnitura sunt la fel de gustosi si sanatosi.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 100 g branza telemea
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu ou, lapte si branza la cuptor:

Am fiert cartofii in coaja in apa cu sare, doar pana cand poate sa intre furculita in ei.

I-am descojit, i-am taiat rondele.

Am batut ouale, am pus sare, piper, cimbru.

Am ras branza pe razatoarea mica.

Am amestecat branza cu ouale batute si laptele.

Am pus in tava un strat de cartofi rondele. Apoi jumate din amestecul de lapte cu oua si branza rasa, iar un rand de carofi si la final restul de lapte cu oua.

Se da tava la cuptor 30-35 de minute, la 200° C, pana cand cartofii s-au rumenit frumos deasupra.

TIPS-URI

1

Pe deasupra se poate presara cascaval.

2

Se pot servi cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu ou, lapte si branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi - Reteta unui preparat gustos la cuptor