Tarta cu pui si bambus

de Tabita _ in Aperitive / Garnituri, 14 Iun 2013 | 5405 vizualizari

 

O tarta foarte gustoasa. Se topeste imediat!

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foietaj

Umplutura:

  • 2 pulpe de pui
  • 100 g bambus (din borcan)
  • 1-2 linguri de smantana
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • putin ulei
  • sare
  • piper
  • ierburi de provence

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 1 lingura de lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pui si bambus:

Aluatul de foietaj se decongeleaza, se pune intr-o forma de tarta tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei. Se acopera marginile formei si se taie surplusul de aluat.

Pulpele se spala se dezoseaza si se taie bucati mici.

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si se caleste ceapa. Apoi se scurge de ulei si se lasa sa se racoreasca.

Pulpele se pun in ulei incins sa se caleasca, cand sunt pe jumatare facute se pune bambusul si se mai lasa cateva minute. Se condimenteaza cu sare, piper, ierburi de provence. Se scurge de ulei si se lasa putin sa se raceasca.

Ceapa calita se pune  peste aluat, apoi bucatile de pulpa si bambusul.

Se bate un ou, se amesteca cu smantana si se toarna peste umplutura.

Marginile aluatului se indoaie peste umplutura.

Pentru uns:  se bate un ou, se amesteca cu o lingura de lapte si cu ajutorul unei pensule se unge marginea tartei.

Se da la cuptorul preincalzit la 190°C pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se serveste calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pui si bambus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu peste si porumb