Pastele se gatesc conform instructiunilor de pe ambalaj.
Dovlecelul se taie in cuburi mici, patrunjelul si busuiocul se toaca marunt.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare si se soteaza dovlecelul 6-8 minute, la foc mediu, apoi se adauga porumbul (scurs de apa),...
Se indeparteaza tulpinile de la cavolo nero si se taie frunzele in bucati mici. Rosiile se taie in jumatati, iar usturoiul se piseaza.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga cavolo...
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa.
Intre timp, se toaca ceapa si usturoiului fin. Vanata si ardeiul se taie in cuburi de 1 cm.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie...
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Intre timp, se desface romanesco in buchetele, usturoiul se piseaza si rosiile se toaca marunt.
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul, impreuna cu rosiile uscate la soare. Se lasa 1-2...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, se curata dovleacul de seminte si se taie in cuburi de 1 cm.
Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor, se presara cu sare, piper si ulei. Se amesteca bine. Se coace pe raftul superior al cuptorului 30-35 de minute.
Rosiile...
Ceapa, usturoiul si ierburile se toaca marunt. Ciupercile se feliaza. Cabanosul se taie in bucati mici.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se soteaza ceapa pana se inmoaie....
Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Intre timp, se curata varza de Bruxelles si se taie in 4. Ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Carnatii se taie in felii nu foarte subtiri si se prajesc in 2 linguri de ulei, la foc mediu 12 minute.
Varza se...
Cartofii se spala bine, se usuca si se inteapa din loc in loc cu o furculita.
Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, 30-40 de minute.
Se lasa putin la racorit, se taie in jumatati si se indeparteaza pulpa. Coaja se arunca, iar pulpa se transforma in piure cu ajutorul...
Se taie Chorizo in cuburi mici, ceapa si usturoiul se taie marunt, iar dovlecelul in cuburi. Tulpinile de busuioc se toaca marunt, iar frunzele se pastreaza in apa rece.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se incalzeste o tigaie la foc mediu spre mare si se...
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o tigaie mare si se adauga usturoiul usor zdrobit cu podul palmei. Se lasa 1 minut pana cand incepe sa elibereze aromele. Atentie sa nu se arda. Se indeparteaza si se...
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Intre timp, se indeparteaza partea lemnoasa a sparanghelului (2-3 cm de la baza), apoi se taie in bucati nu foarte mici. Dovlecelul se taie cuburi.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-un wok mare si se adauga...
Ceapa, ardeiul si ciupercile se taie felii. Usturoiul se piseza sau se toaca. Carnatii se taie in bucati nu foarte mici.
Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Fasolea se curatata de capetele si se aseaza intr-un steamer din bambus (ideal, care sa poate fi aseazat...
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, pana sunt al dente (cu 2 minute mai putin decat timpul recomandat).
Ceapa si usturoiul se toaca in bucati mai mari. Se indeparteaza frunzele busuiocului de pe tulpini. Frunzele se pastreaza pentru final, iar tulpinile se...
Dovlecelul si Chorizo se taie cuburi. Usturoiul se piseaza, iar frunzele de busuioc se rup bucati.
Se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga Chorizo si dovlecelul. Se soteaza la foc...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C.
Se toaca ceapa, rosiile uscate la soare si patrunjelul, iar usturoiul se piseaza. Vanata se taie cuburi de 1 cm. Chorizo se taie cuburi mici.
Vanata se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se stropeste cu ulei, apoi se presara...
Frunzele de fenicul se indeparteaza si se pastreaza intr-un vas cu apa rece pana in momentul folosirii.
Feniculul se taie julienne, la fel ca ceapa. Patrunjelul si chiliul se toaca. Fisticul se toaca marunt.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o...
Cateii de usturoi se taie felii.
Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand o cana din apa in care au fiert.
Intre timp, se prajeste baconul la foc mediu, 10 minute. Se adauga usturoiul si pasta de tomate si se mai gateste pana cand...
Taiteii se fierb confrom instructiunlor de pe ambalaj.
O ceapa se toaca marunt, iar restul rondele.
Ceapa tocata se soteaza cateva minute in ulei, la foc mediu, apoi se adauga taitetii si se prajesc pana prind putina culoare. Se adauga jumatate de pahar de apa si cubul...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se fierb pastele confrom instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, pana sunt al dente (cu 2 minute mai putin decat timpul recomandat). Se scurg si se stropesc cu ulei.
Cartofii se feliaza si se fierb in apa cu sare 4...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, apoi se scurg si se pastreaza pana la momentul folosirii.
Intre timp, se toaca ceapa si telina.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc...
Se feliaza Cabanosul, ceapa si usturoiul se toaca, iar varza se taie julienne.
Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o tigaie incapatoare, la foc mediu si se adauga salamul. Se prajeste pana devie auriu, cateva minute.
Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor de pe...
Se inmoaie feliile de paine in lapte, se scurg si se adauga peste carnea tocata, intr-un bol.
Se piseaza usturoiul, se bate oul ca pentru omleta si se adauga peste carne, impreuna cu sare si piper. Se amesteca totul foarte bine.
Se formeaza chiftele de marimea unei nuci care se...
In vasul unui robot de bucatarie, se adauga toate ingredientele pentru pesmet si se maruntesc pana la omogenizare.
Se adauga pesmetul intr-o tigaie fara ulei si se prajeste pana devine crocant, cateva minute.
Intr-o cratita mica, se incalzesc smantana si untul, la foc mediu, pana cand...
Se fierb tagliatellele, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu si se adauga usturoiul feliat. Se prajeste 1 minut, apoi se adauga prazul taiat rondele. Se lasa la gatit, la foc mediu, spre mic, amestecand frecvent 10-15...
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata.
Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, apoi se adauga baconul taiat fasii. Se prajeste la foc mediu, pana devine crocant, apoi se transfera pe o farfurie.
Se pastreaza jumatate din...
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata.
Cu ajutorul unui peeler, se taie dovlecelul in panglici.
Se incalzeste uleiul de masline, intr-o tigaie si se adauga baconul taiat fasii. Se gateste pana devine crocant.
Se adauga panglicile de dovlecel si se...
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se indeparteaza frunzele de pe crengutele de cimbru si se amesteca cu 3 linguri ulei de masline.
Se taie usturoiul felii si se adauga peste cimbru, impreuna cu sare, piper si coaja de lamaie.
Se stropeste ricotta cu uleiul...
Se fierb pastele conform instrcutiunilor de pe ambalaj.
Se caleste ceapa in unt si ulei de masline, la foc mediu, cateva minute. Se adauga apoi sucul si coaja de lamaie, smantana si broccoliul rupt/taiat in bucati mici. Se gateste ceteva minute, pana incepe sa fiarba. Se adauga somon rupt in...
Se zdrobeste usturoiul cu latura cutitului si se caleste in ulei de masline, la foc mediu, spre mic, intr-o tigaie/oala cu fun dublu (eu am folosit una din fonta), ceteva minute, pana se caramelizeaza usor.
Se toaca rosiile in bucati de marime potrivita si se adauga in oala, impreuna cu...
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se feliaza usturoiul. Se taie dovlecelul si vanata longitudinal in jumatati, apoi in felii.
Se feliaza ardeiul julienne.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se soteaza usturoiul 1 minut. Se adauga legumele si se soteaza 7...
Paste cu porumb, dovlecel si branza Feta
Pastele se gatesc conform instructiunilor de pe ambalaj. Dovlecelul se taie in cuburi mici, patrunjelul si busuiocul se toaca marunt. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare si se soteaza dovlecelul 6-8 minute, la foc mediu, apoi se adauga porumbul (scurs de apa),...
Tortellini cu rosii cherry si cavolo nero
Se indeparteaza tulpinile de la cavolo nero si se taie frunzele in bucati mici. Rosiile se taie in jumatati, iar usturoiul se piseaza. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga cavolo...
Farfalle la cuptor cu vinete si sos de iaurt cu branza Feta
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa. Intre timp, se toaca ceapa si usturoiului fin. Vanata si ardeiul se taie in cuburi de 1 cm. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie...
Farfalle in sos pesto cu rosii uscate la soare, spanac si romanesco
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intre timp, se desface romanesco in buchetele, usturoiul se piseaza si rosiile se toaca marunt. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul, impreuna cu rosiile uscate la soare. Se lasa 1-2...
Fusilli cu legume curcubeu in sos cremos de pesto
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, se curata dovleacul de seminte si se taie in cuburi de 1 cm. Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor, se presara cu sare, piper si ulei. Se amesteca bine. Se coace pe raftul superior al cuptorului 30-35 de minute. Rosiile...
Rigatoni cu branza albastra, ciuperci si cabanos
Ceapa, usturoiul si ierburile se toaca marunt. Ciupercile se feliaza. Cabanosul se taie in bucati mici. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se soteaza ceapa pana se inmoaie....
Spaghete in sos cremos cu varza de Bruxelles si carnati
Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intre timp, se curata varza de Bruxelles si se taie in 4. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Carnatii se taie in felii nu foarte subtiri si se prajesc in 2 linguri de ulei, la foc mediu 12 minute. Varza se...
Gnocchi de casa pufosi in sos de rosii, Gorgonzola si Pancetta
Cartofii se spala bine, se usuca si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, 30-40 de minute. Se lasa putin la racorit, se taie in jumatati si se indeparteaza pulpa. Coaja se arunca, iar pulpa se transforma in piure cu ajutorul...
Paste cu Chorizo si dovlecel
Se taie Chorizo in cuburi mici, ceapa si usturoiul se taie marunt, iar dovlecelul in cuburi. Tulpinile de busuioc se toaca marunt, iar frunzele se pastreaza in apa rece. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se incalzeste o tigaie la foc mediu spre mare si se...
Penoni giganti in sos simplu de pesto si rosii cherry
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o tigaie mare si se adauga usturoiul usor zdrobit cu podul palmei. Se lasa 1 minut pana cand incepe sa elibereze aromele. Atentie sa nu se arda. Se indeparteaza si se...
Penne in sos pesto cu sparanghel si dovlecel
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intre timp, se indeparteaza partea lemnoasa a sparanghelului (2-3 cm de la baza), apoi se taie in bucati nu foarte mici. Dovlecelul se taie cuburi. Se incalzeste putin ulei de masline intr-un wok mare si se adauga...
Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati
Ceapa, ardeiul si ciupercile se taie felii. Usturoiul se piseza sau se toaca. Carnatii se taie in bucati nu foarte mici. Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Fasolea se curatata de capetele si se aseaza intr-un steamer din bambus (ideal, care sa poate fi aseazat...
Paste cu midii in sos de rosii proaspete
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, pana sunt al dente (cu 2 minute mai putin decat timpul recomandat). Ceapa si usturoiul se toaca in bucati mai mari. Se indeparteaza frunzele busuiocului de pe tulpini. Frunzele se pastreaza pentru final, iar tulpinile se...
Paste in sos de rosii cu Chorizo si dovlecel
Dovlecelul si Chorizo se taie cuburi. Usturoiul se piseaza, iar frunzele de busuioc se rup bucati. Se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga Chorizo si dovlecelul. Se soteaza la foc...
Spaghete cu vanata coapta, chorizo si rosii uscate la soare
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C. Se toaca ceapa, rosiile uscate la soare si patrunjelul, iar usturoiul se piseaza. Vanata se taie cuburi de 1 cm. Chorizo se taie cuburi mici. Vanata se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se stropeste cu ulei, apoi se presara...
Spaghete cu sos de ricotta si fenicul
Frunzele de fenicul se indeparteaza si se pastreaza intr-un vas cu apa rece pana in momentul folosirii. Feniculul se taie julienne, la fel ca ceapa. Patrunjelul si chiliul se toaca. Fisticul se toaca marunt. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o...
Penne alla vodka
Cateii de usturoi se taie felii. Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand o cana din apa in care au fiert. Intre timp, se prajeste baconul la foc mediu, 10 minute. Se adauga usturoiul si pasta de tomate si se mai gateste pana cand...
Spaetzle (taitei germani) cu ceapa caramelizata si sos de branza
Taiteii se fierb confrom instructiunlor de pe ambalaj. O ceapa se toaca marunt, iar restul rondele. Ceapa tocata se soteaza cateva minute in ulei, la foc mediu, apoi se adauga taitetii si se prajesc pana prind putina culoare. Se adauga jumatate de pahar de apa si cubul...
Paste cremoase la cuptor cu ton si masline
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se fierb pastele confrom instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, pana sunt al dente (cu 2 minute mai putin decat timpul recomandat). Se scurg si se stropesc cu ulei. Cartofii se feliaza si se fierb in apa cu sare 4...
Paste la cuptor cu carne tocata si sos cremos de branza
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, apoi se scurg si se pastreaza pana la momentul folosirii. Intre timp, se toaca ceapa si telina. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc...
Paste cu varza si Cabanos
Se feliaza Cabanosul, ceapa si usturoiul se toaca, iar varza se taie julienne. Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o tigaie incapatoare, la foc mediu si se adauga salamul. Se prajeste pana devie auriu, cateva minute. Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor de pe...
Conchiglioni con polpettine di carne e fagioli (Paste cu chiftele si fasole)
Se inmoaie feliile de paine in lapte, se scurg si se adauga peste carnea tocata, intr-un bol. Se piseaza usturoiul, se bate oul ca pentru omleta si se adauga peste carne, impreuna cu sare si piper. Se amesteca totul foarte bine. Se formeaza chiftele de marimea unei nuci care se...
Spaghete cu sos din 4 feluri de branza si pesmet crocant aromatizat cu Chorizo
In vasul unui robot de bucatarie, se adauga toate ingredientele pentru pesmet si se maruntesc pana la omogenizare. Se adauga pesmetul intr-o tigaie fara ulei si se prajeste pana devine crocant, cateva minute. Intr-o cratita mica, se incalzesc smantana si untul, la foc mediu, pana cand...
Tagliatelle in sos cremos de praz si kibbeling (peste pane in stil olandez)
Se fierb tagliatellele, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu si se adauga usturoiul feliat. Se prajeste 1 minut, apoi se adauga prazul taiat rondele. Se lasa la gatit, la foc mediu, spre mic, amestecand frecvent 10-15...
Spaghete cu bacon si oua ochiuri
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, apoi se adauga baconul taiat fasii. Se prajeste la foc mediu, pana devine crocant, apoi se transfera pe o farfurie. Se pastreaza jumatate din...
Tagliatelle cu dovlecei si pesto
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Cu ajutorul unui peeler, se taie dovlecelul in panglici. Se incalzeste uleiul de masline, intr-o tigaie si se adauga baconul taiat fasii. Se gateste pana devine crocant. Se adauga panglicile de dovlecel si se...
Spaghete integrale cu rosii cherry si ricotta la cuptor
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se indeparteaza frunzele de pe crengutele de cimbru si se amesteca cu 3 linguri ulei de masline. Se taie usturoiul felii si se adauga peste cimbru, impreuna cu sare, piper si coaja de lamaie. Se stropeste ricotta cu uleiul...
Tagliatelle cu somon afumat la cald in sos cremos de lamaie
Se fierb pastele conform instrcutiunilor de pe ambalaj. Se caleste ceapa in unt si ulei de masline, la foc mediu, cateva minute. Se adauga apoi sucul si coaja de lamaie, smantana si broccoliul rupt/taiat in bucati mici. Se gateste ceteva minute, pana incepe sa fiarba. Se adauga somon rupt in...
Penne in sos de Parmezan si rosii proaspete
Se zdrobeste usturoiul cu latura cutitului si se caleste in ulei de masline, la foc mediu, spre mic, intr-o tigaie/oala cu fun dublu (eu am folosit una din fonta), ceteva minute, pana se caramelizeaza usor. Se toaca rosiile in bucati de marime potrivita si se adauga in oala, impreuna cu...
Spaghete picante cu legume si branza de capra
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se feliaza usturoiul. Se taie dovlecelul si vanata longitudinal in jumatati, apoi in felii. Se feliaza ardeiul julienne. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se soteaza usturoiul 1 minut. Se adauga legumele si se soteaza 7...