Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, apoi se scurg si se pastreaza pana la momentul folosirii.
Intre timp, se toaca ceapa si telina.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga ceapa si se soteaza cateva minute, pana devine translucida.
Se adauga carnea si telina si se mai gatesc 5-8 minute, pana cand carnea de gatita complet.
Se adauga faina, se amesteca si se lasa putin pana cand sosul din tigaie se ingroasa putin. Se adauga rosiile si 150 ml de apa fierbinte. Se aduce la punctul de fierbere, se adauga cubul concentrat si sosul Worcestershire, sare si piper. Se lasa sa fiarba la foc mic 2-3 minute.
Se adauga pastele in sos si se amesteca bine.
Se transfera intr-un vas pentru cuptor si se niveleaza cu o spatula.
Intr-o craticioara, se topeste untul la foc mediu, apoi se adauga faina. Se amesteca ceva minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga apoi laptele treptat si se amesteca cu un tel. Se aduce la punctul de fierbere dupa fiecare adaugare de lapte.
Se indeparteaza de pe foc, se adauga pudra de mustar si jumatate din cantitatea de branza.
Se amesteca pana se obtine un sos onctuos si omogen.
Se toarna peste paste, avand grija ca toata suprafata sa fie acoperita de sos.
Se preasara restul de branza deasupra si se transfera in cuptor.
Se coace 30-35 de minute.