Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se indeparteaza frunzele de pe crengutele de cimbru si se amesteca cu 3 linguri ulei de masline.
Se taie usturoiul felii si se adauga peste cimbru, impreuna cu sare, piper si coaja de lamaie.
Se stropeste ricotta cu uleiul aromatizat si se aseaza in centrul unei tavi pentru cuptor. Cu restul de ulei se stropesc rosiile si se aseaza si acestea in tava, langa ricotta.
Se gatesc in cuptorul fierbinte 40 de minute.
Cu 10 minute inainte de a scoate ricotta de la cuptor, se fierb pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand o parte din apa in care au fiert.
Se transfera ricotta pe o farfurie.
Rosiilor li se indeparteaza coditele daca sunt inca atasate, se adauga putin din apa in care au fiert pastele in tava cu rosii, amestecand cu o lingura din lemn pentru a desprinde eventualele bucati arse.
Se adauga spaghetele in tava, se stropesc cu suc de lamaie, sare si piper si se amesteca bine.
Se rupe ricotta bucati si se aseaza peste spaghete, impreuna cu rucola si eventual, otet balsamic.