Paste cu midii in sos de rosii proaspete

de Satisfyyourcravings in Paste, 1 Iun 2018 | 2923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame paste (eu am folosit sub forma de animalute)
  • 500 grame midii (eu am folosit congelate)
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin
  • 1 cub de unt
  • 500 grame rosii de culori diferite (eu am folosit mini)
  • 30 grame busuioc proaspat
  • Parmezan ras pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu midii in sos de rosii proaspete:

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, pana sunt al dente (cu 2 minute mai putin decat timpul recomandat).

Ceapa si usturoiul se toaca in bucati mai mari. Se indeparteaza frunzele busuiocului de pe tulpini. Frunzele se pastreaza pentru final, iar tulpinile se toaca marunt.

Intr-o tigaie mare/wok, se incalzeste o lingura de ulei, la foc mediu spre mare. Se adauga usturoiul, tulpinile busuiocului si ceapa care se soteaza 2-3 minute. Se adauga apoi rosiile taiate in jumatati (daca sunt mici) sau cuburi mari (daca sunt mari).

Se soteaza la foc mare 5 minute. Se adauga midiile si vinul si se mai gatesc 5-6 minute. La final, se adauga sare, piper, pastele fierte, busuiocul ramas, untul si 1/2 cana din apa in care au fiert pastele. Se mai lasa 1 minute, pana cand sosul devine onctuos.

Se servesc imediat cu Parmezan ras. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu midii in sos de rosii proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]