Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, pana sunt al dente (cu 2 minute mai putin decat timpul recomandat).
Ceapa si usturoiul se toaca in bucati mai mari. Se indeparteaza frunzele busuiocului de pe tulpini. Frunzele se pastreaza pentru final, iar tulpinile se toaca marunt.
Intr-o tigaie mare/wok, se incalzeste o lingura de ulei, la foc mediu spre mare. Se adauga usturoiul, tulpinile busuiocului si ceapa care se soteaza 2-3 minute. Se adauga apoi rosiile taiate in jumatati (daca sunt mici) sau cuburi mari (daca sunt mari).
Se soteaza la foc mare 5 minute. Se adauga midiile si vinul si se mai gatesc 5-6 minute. La final, se adauga sare, piper, pastele fierte, busuiocul ramas, untul si 1/2 cana din apa in care au fiert pastele. Se mai lasa 1 minute, pana cand sosul devine onctuos.
Se servesc imediat cu Parmezan ras.